Artiștii au început anul școlar bucuroși de rezultate

Se spune că ai alt tonus să te-apuci de muncă atunci când îți este recunoscută valoarea și priceperea în ceea ce faci. Asta se citea și pe fețele, mai mici sau mai mari, ale artiștilor de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoșani în prima zi de școală. Nu mai puțin de 70 de premii au luat anul trecut în olimpiadele și concursurile județene, zonale și naționale de specialitate, având astfel confirmarea valorii lor în arta cu care învață să jongleze. De aceea artiștii erau bucuroși, și cei mici și cei mari, de începerea anului școlar, ascultând cu răbdare, la festivitatea oficială, cuvintele invitaților și ale directorilor Beatrice Cătălina Păpădie și Ionuț Manta. Deputații Tamara Ciofu și Costel Lupașcu au ținut să le fie alături în prima zi de școală anunțându-i vești bune legate de competiții și burse.

Directorul plin nu a scăpat ocazia să anunțe și performanța seniorilor din acest an, absolvenții de a XII-a având zilele trecute o rată de promovabilitate de 92% a examenului de Bacalaureat. ”Ne bucurăm mult de acest rezultat și de faptul că absolvenții noștri au reușit cu brio să urmeze studiile atât la facultățile de profil dar nu numai. Iată, avem absolvenți ce vor urma facultatea de medicină, spre exemplu.”, a explicat, cu mândrie didactică, directorul Beatrice Păpădie.

Festivitatea de deschidere a anului școlar i-a avut ca actori principali pe cei mici, însă, veniți acum pentru chiar prima zi de școală. Au fost așteptați cu podul de flori realizat de cei de-a IV-a, iar imaginile celor ce treceau pe sub pod au fost de-a dreptul încântătoare.

IRINA SIMINICEANU

20190909_101735

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus