Aproape 400 situaţii de urgenţă înlăturate cu ajutorul pompierilor voluntari

Aproape 400 situaţii de urgenţă înlăturate cu ajutorul pompierilor voluntari

Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţ au participat, anul trecut, la372 intervenţii, din care 158 incendii, 22 arderi necontrolate şi 192 alte tipuri de intervenţii (înlăturarea efectelor generate de fenomene meteo periculoase).

Potrivit datelor statistice, în perioada de referinţă, pompierii voluntari au intervenit, alături de forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, pentru înlăturarea efectelor produse de 326 situaţii de urgenţă. În 46 situaţii, riscul generării unor evenimente grave a fost înlăturat până la sosirea forţelor ISU Botoşani de membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă

          Cele mai multe intervenţii le-au avut serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Flămânzi, Darabani, Lunca, Viişoara, Coţuşca, Todireni şi Albeşti care au acţionat şi pentru stingerea incendiilor produse pe teritoriul comunelor învecinate.

          Cele 78 de servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă, constituite la nivelul judeţului Botoşani, au în dotare 14 autospeciale cu apă şi spumă, 199 utilaje (55 buldoexcavatoare/autogredere, şase vidanje, 35 autocamioane, 21 cisterne de apă, 47 tractoare, 35 remorci), 44 motopompe, şase bărci pneumative, 104 drujbe/motpferestraie, 39 grupuri electrogen, 49 tărgi transport răniţi şi 1077 mijloace iniţiale de stingere a incendiilor).

Judeţul Botoşani numără la această dată peste 3.000 de pompieri voluntari

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani apreciază preocuparea continuă a administraţiilor locale pentru menţinerea în stare de funcţionare a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu atât mai mult cu cât acestea constituie un sprijin real pentru cetăţeni, şi nu numai, aflaţi în situaţii de urgenţă.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus