ACTIVITĂȚI INFORMATIV-PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII BOTOȘĂNENI

ACTIVITĂȚI INFORMATIV-PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII BOTOȘĂNENI

Poliţiştii compartimentului de analiză şi prevenire a criminalităţii din cadrul I.P.J. Botoşani, în parteneriat cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani au desfăşurat activități informativ-preventive cu elevii liceului ”Ștefan Luchian”, Ștefănești.

Tinerii au primit recomandări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în diferite situaţii de risc și implicaţiile consumului de droguri la vârsta adolescenței. Discuţiile au vizat legislaţia în vigoare în domeniul consumului şi traficului drogurilor, exemple de situaţii în care tinerii au consumat droguri sau au fost implicaţi în alte infracţiuni din sfera traficului de substanţe interzise, precum şi consecinţele legale ale acţiunilor acestora. Specialiştii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani le-au explicat elevilor ce sunt drogurile, ce efecte au, din ce sunt obţinute, cu scopul de ai face să conştientizeze care sunt consecințele și riscurile la care se expun dacă ajung să consume substanţe interzise. De asemenea, tinerilor le-au fost prezentate prevederile Legii 213 din 2023, supranumită Legea Anastasia, intrată în vigoare în vara acestui an. Totodată, în cadrul activității, minorii au probat ochelarii simulatori ai consumului de droguri/alcool, putând experimenta modalitatea de percepere a realităţii sub efectul substanţelor respective. Prevenirea consumului de droguri reprezintă o prioritate a Poliției Române în anul 2023, motiv pentru care, activități similare vor avea loc în perioada următoare și la nivelul altor unități de învățământ din județ.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus