Activitate caritabilă la Centrul de Îngrijire și Asistență Leorda

Vineri, 11 aprilie, 15  de membri ai Asociației Umanitare  Inimi la Unison Botoșani, de la Liceul Tehnologic Special Sf. Stelian Botoșani, conduși de doamna prof. Alina Răileanu în parteneriat cu  Centrul Europe Direct – Asociația pentru Protecția Consumatorilor Botoșani,  au organizat o activitate caritabilă la Centrul de Îngrijire și Asistență Leorda.

Ei au adus și au împărțit persoanelor asistate peste 70 de pachete cu  alimente neperisabile și la fel de multe pachete cu îmbrăcăminte, publicații, s-au întreținut cu cei aflați în îngrijire, i-au mângâiat, le-au cântat.

În final au primit mulțumiri din partea domnului Costache Nechita, șeful Centrului.

Tinerii s-au recules apoi și au cântat cântece pascale în    biserica cu hramul  Sf. Spiridon din incinta Centrului de Îngrijire de  la Leorda.

La finalul activității doamna prof. Alina Răileanu a declarat:

- Aici se fac eforturi deosebite pentru îngrijirea persoanelor asistate. Dar, dincolo de ajutoarele distribuite, golul din sufletul lor nu-l poate umple nimeni. Beneficiarii Centrului  doresc foarte mult să aibă contact și cu cineva din afară.  Mulți dintre ei au copii plecați în străinătate, care ajung greu sau deloc pe la ei. Una dintre femei a fost adusă la Centru  de rude care au spus că ”mânca din  mămăliga celor din familie”. E greu de crezut că mai există o astfel de mentalitate. Pe de altă parte, am observat că   nu sunt egoiști de loc. Ne-au spus ”este un centru noi și la Bucecea, mergeți și pe la ei”. Cei mai mulți au icoane în încăperi, se roagă,  credința îi ajută sufletește, iar unii ajung cu demnitate la vârste de peste 80 de ani.

Mulțumim părintelui Partenie Apostoaie, parohul bisericii ”Vovidenia” Botoșani,  președintele Fundației Inimi la Unison, pentru ajutorul acordat de fiecare dată - și în anul acesta. Am fost deosebit de impresionată de una dintre bunicile de aici care a spus că acel care deschide ușa cuiva necăjit în vinerea dinaintea Floriilor este un om bun. E cea mai frumoasă mulțumire din multele care ni s-au adus.

Unul dintre tinerii participanți la activitate a declarat:

- M-a impresionat în mod deosebit până la lacrimi, am văzut cât sunt de însingurați unii dintre ei. M-au impresionat istorisirile lor. Unii dintre ei au nevoie de o familie pe care nu o mai au.

 

Galerie foto:

https://plus.google.com/photos/105824561323489889874/albums/6001080322652136753?authkey=CNrx86rdqseFFQ

 

Lista video:

http://www.youtube.com/playlist?list=PLZpzbQO358sMYWotNIi73zslgL-Tn1168

 
Radu Cajvaneanu
Vicepresedinte voluntar

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) Botosani

Centrul EUROPE DIRECT Botosani 
Pietonalul Transilvaniei nr. 2 (Piata Centrala ) Botosani
Tel/fax.: F: 0040 231 51 73 43 (orele 09,00 -13,00; 16,00 – 18,00)

Email: apcbotosani@yahoo.freuropedirectbotosani@gmail.com

Web: http://europedirectbotosani.ro/

 

Botosani eurochannel

Canal video +3000.000 vizualizari

2500  vizualizari zilnic!

http://www.youtube.com/profile?user=raducaj

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus