Acțiuni susţinute ale forțelor de ordine pentru limitarea răspândirii virusului SARSCOV 2

Acțiuni susţinute ale forțelor de ordine pentru limitarea răspândirii virusului SARSCOV 2

În perioada 14-15 aprilie 2021, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate dar și mijloace de transport în comun.

Astfel, pe raza întregului județ, au fost organizate 8 acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate peste 74 de locații de interes.

În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 70 de sancțiuni contravenționale,  valoarea totală a acestora fiind de peste 20.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 64 au fost aplicate pentru nerespectarea obligativității de a purta mască de protecție în spațiile publice închise și deschise, iar 6 sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea în afara locuinței pe timp de noapte.

De asemenea, au fost verificate zilnic, peste 1500 de persoane aflate în carantină sau izolare la domiciliu, fără a fi constatate nereguli.

Astfel de acțiuni vor continua și acest sfârșit de săptămână, fiind vizate locurile aglomerate, mijloacele de transport în comun precum și alte locații de interes.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte măsurile impuse de către autorități, să păstreze distanțarea fizică și să poarte mască de protecție în toate spațiile închise sau deschise, pentru a nu se expune la riscuri!

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus