A început un nou an școlar

A început un nou an școlar

indexLa Liceul Pegadogic ” Nicolae Iorga” din Botoșani,  festivitatea de deschidere a noului an școlar a început cu intonarea imnului național, apoi părintele Vasile Acatrinei de la Parohia Sf. Spiridon, a oficiat o  slujbă religioasă, binecuvântând cadrele didactice, elevii și părinții prezenți și rostind și un scurt cuvânt de învățătură.

Din partea autorităților locale, la deschidere a participat prefectul județului, Dan Șlincu, care a ținut să le ureze cadrelor didactice, elevilor cât și părinților acestora multă sănătate și mult succes în noul an școlar. La rândul său, deputatul Costel Lupașcu a  adresat un mesaj întregii comunități educaționale din județul Botoșani dorind un nou an școlar plin de reușite, care să aducă un plus de încredere și de performanță în școlile noastre.

Mesajul directorului liceului, prof. Mirela Sănduleanu, a fost edificator: ” Prin puterea disciplinei, dar şi prin libertatea spiritului şi a gândirii, săvârşim în acest liceu alchimia sufletului și a minţii. Marca Pedagogic, marca Iorga, după cum îi spunem astăzi, înseamnă ucenicie, responsabilitate și recunoaştere, dincolo de rigorile vremurilor sau de capriciile adolescenţei. O alegere asumată vă aduce în pragul unei lumi aproape magice în care vă invităm să vă găsiţi propria voce și să vă definiţi prin Liceul Pedagogic Nicolae Iorga. Bun venit în şcoala noastră!”

De remarcat faptul că este pentru prima dată după 1990 când numărul elevilor scade sub 3 milioane, în acel an de referință, numărul total de elevi din România fiind de 4,8 milioane.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică în 2018, din România au emigrat 44.048 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 0 și 19 ani, ceea ce înseamnă populația școlară a unui județ de mărimea Botoșaniului.

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus