A fost dispusă suspendarea activității unui operator economic pentru nerespecarea normelor  igienico-sanitare

A fost dispusă suspendarea activității unui operator economic pentru nerespecarea normelor igienico-sanitare

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului pentru Protecția Consumatorului și Inspectoratului Teritorial de Muncă au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală și a comerțului ilicit, în municipiul Botoșani.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificați 23 de agenți economici, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 90.000 de lei și au fost confiscați peste 4.000 de lei, reprezentând numerar nefiscalizat.

Dintre sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind utilizarea aparatelor de marcat, combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor, organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor.

De asemenea, a fost dispusă suspendarea activității unui operator economic pentru nerespectarea normelor igienico-sanitare.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus