EDITORIAL: Noul Consiliu Județean poate performa în folosul comunității

La recentele alegeri locale, formațiunile politice au promovat cu mai multă atenție reprezentanții lor pentru statutul de consilier  județean, semn de maturitate. Au fost astfel aduși în față specialiști din diverse domenii, persoane care s-au afirmat pe plan profesional, ce  au capacitatea de a susține și a expertiza proiectele derulate prin Consiliul Județean. Sunt în noul consiliu oameni cu experiență vastă, ingineri, medici, antreprenori de succes, oameni care au făcut administrație locală în postura de edili, la care se alătură și tineri care s-au specializat în administrație publică sau în domenii adiacente.

În ceea ce privește echipa executivă, alegerea Doinei Federovici ca președinte al Consiliului Județean marchează o opțiune inedită și spectaculoasă a electoratului botoșănean, vis-a-vis de oferta politică. Acesta a votat, fără drept de apel, un politician femeie. Devenind astfel prima femeie social-democrată președinte de Consiliu Județean la nivel național, Doina Federovici a intrat deja în Istorie. Completarea echipei executive cu cei doi vicepreședinți s-a făcut cu mult discernământ. Realegerea lui Dorin Birta a creat necesara punte de continuitate în administrația județeană. Votul în unanimitate dat de către consilieri pentru liberal-democratul Bogdan Dăscălescu a fost un prim pas pentru o colaborare armonioasă în folosul comunității, dincolo de ambițiile și orgoliile politice.

Evident, Doina Federovici are, în calitate de președinte, responsabilitatea majoră. Opțiunea sa de a renunța la statutul de parlamentar, pentru a face administrație, este benefică pentru comunitatea botoșăneană. Cei opt ani petrecuți în Parlament o vor ajuta enorm. Să nu uităm că în postura de senator, Doina Federovici a făcut față cu succes unor responsabilități  ce presupun abilități și competențe speciale. A fost membru în comisia de verificare a activității SRI, a fost chestor al Senatului, a fost vicepreședinte al acestui organism. Cu tenacitate și altruism, Doina Federovici  a acționat cu consecvență pentru binele județului. Nu întâmplător, premierul  Viorica Dăncilă, în discursul de la alegerea sa în fruntea organizației județene PSD Botoșani, a spus că  niciodată  aceasta nu i-a cerut ceva pentru sine, ci numai pentru județ, pentru comunitate. Doina Federovici, pentru social-democrați, este un lider atipic. Este un om de acțiune, un om pragmatic, ceea ce rar găsești la politicienii noștri. Neobosită, aceasta a bătut județul de-a lungul și de-a latul, s-a făcut cunoscută, a discutat cu oamenii, le-a aflat păsurile și i-a ajutat. În campania electorală s-a declarat a fi feministă. I-a fost frică, femeie fiind, că va primi mai puține voturi. A primit peste 65.000 de voturi iar peste 4000 de botoșăneni au votat candidata fără Partid, Doina Federovici.

Asumându-și această mare responsabilitate, chiar de la investire Doina Federovici a punctat drumul pe care și l-a propus să-l urmeze.

În primul rând a făcut un apel la concordie în noul Consiliu, la stoparea certurilor, antagonismelor și atacurilor politice de orice fel, invitând toți aleșii locali și toți parlamentarii județului Botoșani să acționeze în aceeași direcție, vizând prosperitatea comunității.

În al doilea rând a făcut cunoscute prioritățile de acțiune, respectiv sănătatea și educația, cu dotarea și modernizarea infrastructurii acestora,  precum și modernizarea  infrastructurii rutiere și de utilități a localităților din județ.

În al treilea rând, a precizat că Biroul său și al colegilor va fi în județ, printre botoșănenii care îi vor fi consilieri, semn că și-a propus să urmeze aceeași strategie, de deschidere și de acțiune.

Condiția definitorie pentru ca planurile mari pentru județul nostru ale actualei administrații să devină realitate, este munca în echipă – a precizat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, cu promisiunea că-i va  aduce alături de ea pe toți specialiștii de care este nevoie.

Am fost martor, în calitate de jurnalist, la evoluția administrației județene pe parcursul celor trei decenii de existență. Îmi permit astfel să apreciez că actualul Consiliu Județean și echipa executivă au nu numai cea mai fericită alcătuire de până acum, dar și capacitatea de a lucra și de a performa cu rezultate notabile în folosul comunității botoșănene.

Așa să le ajute Dumnezeu!

                                                                     Vasile TIMOFCIUC

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus