2015-an hotărâtor pentru primarul Ovidiu Portariuc

V-ați întrebat, stimați botoșăneni, de ce imediat după ce a câștigat mandatul de primar al municipiului, adversarii politici au pus tunurile pe Ovidiu Portariuc? De ce un segment al mass-mediei locale l-a hărțuit din start, sistematic, recurgând la atacuri josnice și mârșave la persoana sa?

Vă spune subsemnatul: pentru că inamicii săi s-au documentat și au aflat că au de-a face cu un personaj care poate să le strice planurile pe termen îndelungat. Omul Ovidiu Portariuc este o figură aparte în peisajul politicienilor botoșăneni. Nu face parte din nici o gașcă și nu socializează cu oricine. Omul are coloană vertebrală, dincolo de statutul său de tânăr politician, și are viitor. Cum a declarat că vrea să facă performanțe în calitate de primar al Botoșanilor și își dorește să mai prindă un mandat, e clar că a devenit periculos și nu trebuie lăsat să-și facă capital politic.

O adevărată mașinărie de denigrare a persoanei sale funcționează, fără îndoială, sponsorizată, cum mai spuneam și altădată, nu numai de către inamicii politici. Ovidiu Portariuc a trebuit să facă față singur multor mizerii până când, într-un târziu, unii colegi din staful PSD s-au solidarizat cu domnia sa. Dar această campanie de denigrare i-a afectat suficient de mult imaginea publică. Refuzul său de a mai colabora cu unele mijloace mass-media a fost pe deplin justificat. Sătul de toate aceste mizerii și calomnii, Ovidiu Portariuc a apelat, într-un final, la justiție. Cei de bună credință din mass-media locală, neînregimentați politic, cărora le pasă cu adevărat de destinele comunității botoșănene, i-au acordat credit și au popularizat acțiunile sale si ale executivului primăriei municipiului. În ultima perioadă de timp, tot mai mulți botoșăneni se conving că primarul Ovidiu Portariuc își face bine treaba și ceea ce face, se vede.

Lucrez de 25 de ani în mass-media și am avut ocazia să-i cunosc pe toți edilii noștri din această perioadă. Cu excepția regretatului Ioan Cojocaru care, în al doilea său mandat la cârma administrației locale a muncit constant pe toată perioada sa, ceilalți edili, iertat să-mi fie, în primii doi ani de mandat s-au recules, dacă nu au făcut un mic galop de sănătate, apoi au purces la treabă.

Ovidiu Portariuc are pe departe, cea mai bună prestație de primar în prima jumătate a mandatului. Fără să aibă experiență în administrație, s-a „calificat” la locul de muncă din mers. Pregătirea sa în domeniul economic și mai ales contactul cu lumea afacerilor din țară și din străinătate l-a ajutat să facă față cu succes complexității problemelor din administrație și, așa cum mărturisea într-o împrejurare, îi place aceste provocări.

La aproape trei ani de mandat, Ovidiu Portariuc, la un scurt bilanț, identifica zilele acestea cel puțin 20 de obiective importante realizate la modul concret- pe care ziarul nostru le va prezenta în detaliu. Echipa condusă de domnia sa a reușit nu numai să preia „moștenirea” de la fosta administrație, deloc ușoară, ci și să traseze drumul unor noi investiții pentru municipiu în anii ce urmează. Apoi, să nu uităm că primarul nostru este și membru în conducerea Asociației Municipiilor din România, organism unde s-a impus și pe care l-a reprezentat cu brio și în străinătate, la diverse reuniuni, făcând loby implicit și pentru imaginea Botoșanilor.

2015 este pentru primarul Ovidiu Portariuc un an hotărâtor, este anul în care trebuie să-i convingă și pe botoșănenii care sunt încă sceptici, de calitățile sale reale de edil-șef.

Cum poate realiza acest obiectiv? Evident, în primul rând prin acțiunile sale.

Cei care putem, trebuie să-l sprijinim!

 

 

Vasile TIMOFCIUC

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus