Ziua Națională a României-marcată și la Botoșani

Ziua Națională a României a fost marcată la Botoșani printr-o serie de manifestări devenite tradiționale. Ineditul din acest an l-a reprezentat antrenarea la aceste manifestări a copiilor din centrele de plasament. 70 de copii îmbrăcați în port tradițional românesc, au depus coronițe din cetină de brad cu tricolor, la mormintele eroilor din primul război mondial de la Cimitirul „Eroilor”, din Botoșani.

În Centrul Vechi al municipiului capitală de județ au avut loc depuneri de coroane la Grupul Statuar „Compania de Mitraliere Maior Ignat în Atac” iar garda de onoare, alcătuită din militari, jandarmi și pompieri a defilat.

La manifestări au participat militari, membri ai Asociației „Cultul Eroilor”, prefectul județului, Dan Șlincu, președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, vicepreședintele CJ, Liviu Toma, parlamentarii și liderii PSD Botoșani, Doina Federovici și Marius Budăi, precum și comandanții Garnizoanei Botoșani, veterani de război, alături de numeroși botoșăneni.

42

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus