ZILELE FILMULUI ROMÂNESC la Cinema Unirea, pe 17-18 octombrie

ZILELE FILMULUI ROMÂNESC la Cinema Unirea, pe 17-18 octombrie

Caravana Zilele Filmului Românesc vă aduce patru dintre cele mai importante lansări ale anului: Monștri., Arest, Parking și Mo.

Invitați speciali: regizorul Tudor Giurgiu vineri, 18 octombrie, ora 17:30, la proiecția filmului Parking
Actrița Dana Rogoz și regizorul Radu Dragomir vineri, 18 octombrie, ora 20:00, la proiecția filmului Mo.

Biletele pot fi cumpărate de la casierie și de pe Eventbook.ro.

Joi| 17 octombrie
18.00 | Monștri., r. Marius Olteanu
Cu: Judith State, Cristian Popa, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr și Alex Potocean
Filmul prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Dana şi Arthur se află în fața celei mai importante decizii. Ea caută confirmări. El caută companie. Împart același pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe același drum. Care sunt șansele de supraviețuire ale unei relații alimentate de compromisuri și presiuni sociale? Lipsa de asumare și probleme de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naște monștri.
Premiul publicului din partea publicației Tagesspiegel, Forum, Berlin 2019; Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia; Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut la TIFF

20.30 | Arest, r. Andrei Cohn
Cu: Alexandru Papadopol, Iulian Postelnicu
În august 1983, arhitectul Dinu Neagu este, împreună cu soția și cei doi copii, pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale. Dintr-o mașină coboară doi securiști, care îl iau la București pentru o declarație despre care nu-i oferă prea multe detalii. Filmul continuă în arestul miliției, unde Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbul unor favoruri. Lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta.

Vineri | 18 octombrie
17.30 | Parking, r. Tudor Giurgiu | În prezența regizorului Tudor Giurgiu
Cu: Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo
Adrian, un poet din Sângeorz-Băi, emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.

20.00 | Mo, r. Radu Dragomir | În prezența Danei Rogoz și a lui Radu Dragomir
Cu: Dana Rogoz, Răzvan Vasilescu, Mădălina Craiu
Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua șansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat.

***
Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF este organizată de Transilvania Film, cu sprijinul Băncii Transilvania.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus