Zeci de săteni din Cristeşti, consultaţi la „Caravana cu Medici”

Comunicat de presă

Pentru a treia oară în acest an în judeţ şi a doua oară în comuna Cristeşti, echipa „Caravanei cu Medici” a ajuns în această dimineaţă în comună pentru a continua seria investigaţiilor medicale declaşate în urmă cu două săptămâni.
Sosită în judeţ la invitaţia subprefectului Daniela- Petronela Lozneanu, echipa de medici şi studenţi la Medicină a amenajat câteva cabinete pe diferite specialităţi medicale în Şcoala Gimnazială din Cristeşti, cu sprijinul cadrelor didactice şi a directorului Elena Cîrdei, a asistentului medical comunitar precum şi a medicilor de familie din comună.
Localnicii cărora în urmă cu două săptămâni le-au fost prelevate analize de sânge au primit rezultatele acestora, li s-a făcut anamneza medicală, au fost consultaţi şi li s-au recomandat investigaţii- electrocardiograme sau ecografii, efectuate tot de către echipa Caravanei cu aparatura adusă.
Pacienţii au fost de vârste diferite, de la tineri la vârstnici, şi au mulţumit organizatorilor şi medicilor pentru atenţie şi disponibilitate.
Subprefectul Daniela- Petronela Lozneanu şi-a exprimat recunoştinţa faţă de echipa Caravanei cu Medici pentru că a onorat invitaţia şi a dat dovadă de condescendenţă faţă de pacienţi.
„Aceşti tineri din Caravană mă suprind continuu cu bucuria cu care îşi fac meseria, cu respectul şi atenţia cu care tratează fiecare om în parte. Sunt convinsă că vor fi medici extraordinari şi că peste ani îi vom găsi în unităţi sanitare de renume sau poate chiar în spitalele botoşănene. Este minunat ceea ce fac şi le mulţumesc lor că au venit şi la Cristeşti. Vreau să-i mulţumesc şi primarului Lucian Borfotină pentru că fără susţinerea lui, acţiunea de astăzi nu ar fi avut loc”, a declarat Daniela-Petronela Lozneanu.
De asemenea, subprefectul i-a invitat pe membrii Caravanei ca, în funcţie de timpul avut la dispoziţie, să îşi programeze vizite şi în alte comune ale judeţului.

*Proiectul „Caravana cu medici” a fost înfiinţat în urmă cu câţiva ani, cu scopul de a acoperi zonele rurale în care oamenii nu beneficiază de servicii medicale primare sau nu au acces la sistemul sanitar din motive economice.
În Caravană sunt implicaţi studenți, medici specialiști și rezidenți, iar serviciile medicale oferite sunt gratuite. Consultațiile și investigațiile oferite se desfășoară în spaţii special amenajate, stabilite în prealabil în colaborare cu autoritățile locale.
În urma examinărilor, se eliberează scrisori medicale cu rezultatul bilanțului clinic și paraclinic, precum și recomandări terapeutice care vor fi urmate sub îndrumarea medicului de familie.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus