Week-end cu numeroase infracţiuni constatate în flagrant de către poliţişti

La data de 01.04.2016, în jurul orelor 03:50, I.C.C. de 23 ani, din mun. Botoșani, a condus pe str.Viilor din municipiu un autoturism având o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Botoșani unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

*

Tot în ziua de de 01.04.2016, în jurul orelor 19:30, A.I.C. de 21 ani, din com. Broscăuți, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ292, de pe raza localității de domiciliu, având o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la Spitalul Municipal Dorohoi, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

*

           La data de 02.04.2016, în jurul orelor 20:20, lucrătorii din cadrul Formaţiunii Rutiere Săveni, l-au depistat întrafic pe conducătorul auto M.D. de 64 ani, din satul Zoiţani, comuna Adăşeni, județul Botoşani şi, întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul orășenesc Săveni, unde i s-au recoltat o probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

*

În ziua de 03.04.2016, în jurul orelor 00:05, lucrătorii din cadrul Poliției orașului Darabani, formațiunea rutieră, l-au depistat pe D.J. 282, din loc. Nichiteni, comuna Coțușca, județul Botosani, pe C.M.D. de 19 ani, din satul Nichiteni, comuna Coțușca, județul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul orașului Săveni, în vederea recoltării mostrelor de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

*

În aceeaşi seară, la orele 00:40, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Botoșani a depistatat-o în trafic, pe raza loc. Cătămărăști-Deal, comuna Mihai Eminescu, pe numita P.L. de 40 ani, din municipiul Botoșani. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultato concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind ulterior condusă la Spitalul Județean Botoșani, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tuturor conducătorilor auto mai sus-menţionaţi li s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge”, urmând ca în fiecare cauză să se propună soluție procedurală.

 *

În ziua de 01.04.a.c., în jurul orelor 18:30, D.D. de 46 ani, din satul Aurel Vlaicu, com. Avrămeni, a condus un tractor pe DN 29, pe raza localității Aurel Vlaicu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și având permisul de conducere anulat din anul 2008.

Acesta a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât și recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se continuă cercetările față de nmitul D.D.sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”refuzul sau sustragerea de la recoltarea mostrelor biologice” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 *

         În data de 02.04.2016, orele 03:15, B.M. de 27 ani, din mun.Botoșani, a condus un autoturism pe str. Ion Pillat, având permisul de conducere suspendat din data de 16.01.2016.

În cauză se continuă cercetările față de conducătorul auto sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.

     

 

În seara zilei de 02.04.2016, orele 21:40, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Botoșani a oprit pentru control în trafic un autoturism condus de C. D. de 51 ani, din satul Manolești, comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani. Procedând la verificarea autoturismului, pe bancheta din spate și în portbagaj au fost găsite 91 pachete de țigări, cu timbru de marcaj Ucraina pentru care conducătorul auto nu avea acte de provenienţă.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”contrabandă”.

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus