Volumul ”Cum i-am cunoscut”, de George Simion, lansat astăzi la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani vă invită luni, 29 octombrie, la o manifestare culturală aparte. Este vorba de lansarea celei de-a doua cărți a autorului George Simion, ”Cum i-am cunoscut”, eveniment editorial care va avea loc la Filiala nr 2 Grivița a bibliotecii, începând cu ora 18.

 

Cartea continuă mesajul din prima lucrare semnată de autor, „Blocați în labirint”, dar deschide un front mult mai larg de subiecte ale prezentului românesc.  Capitolele abundă în idei percutante ca proverbele, dar tot amănuntele și detaliile sunt cheia cifrului care desface codexul sigilat – Sunt câmpiile noastre, și munții tot ai noștri, O republică mică condusă de oameni mici, Centenarul cu două tăișuri, Subteranele puterii, Românii din exil – o sută de ani de la Unire. O sută de ani de la Unire, 30 de ani de la Revoluție, Simion are conștiința istoriei la fiecare frază.

 

Sesiunea de întrebări din final e dialogul scurt, dar profund al unui om care vorbește și în tăcere cu cei care îi sunt atât de apropiați sufletului: românii de pretutindeni. Pentru democrație și libertate pretutindeni, dar în primul rând, pentru români, Simion ne reamintește că omul trebuie să trăiască pentru cetate.

AFIS Lansare de carte F2 Grivita

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus