Viorica Dăncilă –prima femeie prim-ministru din istoria României!

Viorica Dăncilă –prima femeie prim-ministru din istoria României!

La 100 de ani de la fondarea statului național unitar român, România va avea prima femeie prim-ministru din istorie!

Un prim-ministru precum Viorica Dăncilă, cu experiență consistentă în Parlamentul European, este un avantaj pentru România: va asigura o mai bună relație și dialog cu Comisia Europeană, va determina o pregătire mai rapidă și mai consistentă a țării pentru preluarea, în 2019, a președinției Consiliului Uniunii Europene.
Domnia sa își asumă programul de guvernare PSD-ALDE, respectarea obiectivelor strategice privind deficitul sub 3%, alocarea a 2% din PIB pentru apărare, creșterea investițiilor, politicile sociale și fiscal-economice.
În plus, doamna Viorica Dăncilă este o personalitate aptă și deschisă spre dialog, deloc conflictuală și din această perspectivă oferă o garanție pentru o comunicare corectă, echilibrată și eficientă.
Președintele PSD Liviu Dragnea a transmis președintelui României, direct, cu deplină transparență, propunerea pentru funcția de prim-ministru, în persoana doamnei Viorica Dăncilă, susținerea deplină – atât a PSD cât și a ALDE – pe care o are, cât și faptul că actuala coaliție majoritară este gata să parcurgă cu maximă operativitate toate procedurile pentru ca noul cabinet să își intre rapid în atribuții.
Mai mult, președintele PSD i-a prezentat o listă în care, prin semnătură proprie, toți parlamentarii PSD-ALDE o susțin pe Viorica Dăncilă ca prim-ministru.
Astfel, la modul cel mai concret, s-a facut dovada că PSD-ALDE deține în continuare majoritatea parlamentară și se desființează speculațiile care susțineau contrariul.

In ce privește judetul Botoșani, sunt sigura că voi găsi un partener permanent de dialog la Palatul Victoria pentru a discuta despre toate inițiativele de dezvoltare ale județului nostru.

O felicit și îi doresc succes!

Senator Doina FEDEROVICI

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus