Viitura de pe râul Prut, tot mai amenințătoare

Viitura de pe râul Prut, tot mai amenințătoare

Codul Roșu, hidrologic emis de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor,  pe cursul de apă Prut – sector amonte Acumularea Stânca-Costeşti (judeţul Botoşani),este valabil până în data de 26 iunie la ora 24:00.

Viitura de pe râul Prut, formată pe teritoriul ucrainean, a ajuns amenințătoare pe teritoriul României. Potrivit unui comunicat de presă emis de Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad. , joi, la ora 9:00, pe râul Prut la stația hidrometrică Oroftiana „cota de pericol s-a depășit cu 176 cm, începând cu această oră nivelurile fiind în ușoară scădere, (+178 cm a fost valoare maximă înregistrată), la stația hidrometrică Rădăuți-Prut s-a depășit cu + 50 cm COTA DE PERICOL și la s.h. aval Stânca Costești cu + 42 cm cota de pericol”.

Specialiștii de la Administrația Națională „Apele Române” au pregătit acumularea Stânca-Costești pentru a prelua unda de viitură de pe râul Prut care va ajunge la  Rădăuți Prut în următoarele 24 ore.

Comunicatul precizează că : ”Angajații Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad prin Sistemele de Gospodărire a Apelor Iași, Vaslui și Galați monitorizează tranzitarea viiturii de pe cursul de apă Prut și supraveghează nivelurile şi debitele pe toate cursurile de apă şi la toate construcţiile hidrotehnice cu rol de apărare din administrare şi se monitorizeză în permanenţă situaţia din teren”.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus