Videoconferință cu vicepremierul Dâncu

Comunicat de presă

Ultimele modificări normative aprobate de Guvern, venite în sprijinul cetăţeanului, precum şi o serie de măsuri pentru soluţionarea unor probleme sociale au fost prezentate în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii ce a avut loc miercuri, 29 iunie. Cu participarea vicepremierului Vasile Dâncu şi a celor doi miniştri din sănătate şi din domeniul muncii şi protecţiei sociale, videoconferinţa a pus la punct câteva dintre temele ce vor necesita atenţia prefectului în perioada imediat următoare.

Una dintre ele o reprezintă aplicarea noutăţilor privind reducerea procedurilor şi a birocraţiei aprobate în şedinţa de Guvern de pe 28 iunie, acestea incluzând modalitatea de utilizare a cazierului judiciar, eliminarea obligativităţii legalizării anumitor documente, transmiterea on-line a copiilor cărţilor de identitate, dar şi eliminarea unor taxe extrajudiciare. Au fost prezentate şi elementele de noutate aprobate în domeniul cadastral, fiind enumerate noi posibilităţi de finanţare a intabulărilor, dar şi accesul gratuit la baza de date a Agenţiei Naţionale de Cadastru.

Ministrul Dragoş Pâslaru a anunţat că, în cele ce urmează, se va pune un alt accent pe activitatea Comisiei de Incluziune Socială ce funcţionează la nivelul Instituţiei Prefectului, dând detalii, totodată, despre un „proiect fanion” ce urmăreşte oferirea unor servicii sociale integrate în comunităţile cu populaţie defavorizată. O serie de chestionare ce vor trebui completate de primării în următoarele zile vor diagnostica stadiul în care se află infrastructura din acest domeniu, urmând să se stimuleze depunerea de proiecte de către autorităţile locale.

Finanţarea căminelor de bătrâni de la Guvern, detalii privind indemnizaţia pentru creşterea copilului, precum şi reducerea cu 9% a T.V.A.-ului pentru diverse lucrări şi inputuri agricole sunt alte câteva probleme prezentate în acelaşi cadru.

Vom introduce, totodată, în urma recomandărilor făcute, Agenţia pentru Prestaţii Sociale printre membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, fiind instituţia prin care se fac plăţi către persoanele fizice afectate de situaţiile de urgenţă.”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus