UMOR cu MARIA BACIU-  HAI SĂ FACEM UN GUVERN! (joc interactiv)

UMOR cu MARIA BACIU- HAI SĂ FACEM UN GUVERN! (joc interactiv)

Dau telefon unui amic, propunându-i să mai adune câțiva oameni ca noi și să facem un guvern! Să avem și noi guvernul nostru! După modelul: „Hai să facem o gospodărie colectivă și la noi în sat!”

Amicul, deschis la tot ce-i nou, primește propunerea cu entuziasm. Noi am mai jucat, când eram mici, Șotronul, Baba-Oarba, Popa Prostul etc, și considerăm că acum ne-ar sta bine un guvern! Astfel vom ști precis cu cine ne însoțim, care ne sunt adversarii, vom putea face propuneri, ne vom putea certa, scuipa, înjura, în voie, și vom face și alte activități drăguțe, care ajută la socializare. Arbitri ? Populația, care trebuie să aibă și ea momente de amuzament, nu? În felul acesta, te afli mereu în acțiune ! Mai ceva ca B. D. !

Vom alege, în guvern, miniștri, dintre cei mai aroganți, care își rostesc cuvântările cu ifose și cu tot felul de pretenții, iar, pe unii, îi vom trimite în U.E. (dintre cei fără cucuie), astfel că, fiecare având ministerul său, nu va mai avea de dat seamă nimănui! Guvernul va fi format din juveți școliți, care se pricep de minune să mute sume dintr-un cont în altul, să-și sporească averile, fără a fi bănuiți, și să spună poporului cum își folosesc toate energiile, pentru binele lui!

Pentru bugetul, deja decimat, al țării, avem nevoie de un coleg, care vorbește mult și prost, încât nimeni să nu înțeleagă nimic din ceea ce explică el. Dar, cu epidemia asta, mai ales pensionarii  nu vor mai avea nevoie de bani, așa că nu ne facem prea multe griji… Alții vor pleca în străinătățuri, cei mai tineri, și scăpăm de grija lor!

Păruiala dintre noi nu poate fi exclusă, drept care vom propune înființarea unui post tv. propriu, numit „Cine-s eu în fața mea?”, post ce va avea, sigur, mare audiență.

De Învățământ se va ocupa respectatul domn Cârcotici, care deține peste o sută de diplome de absolvire (de la acțiunea de curățare a izlazului, de la plantatul pomilor, de la prepararea sărbuștiii etc.). El va acorda o atenție deosebită dezvoltării fizice a copiilor, dându-le posibilitatea să sară capra, gardul sau pagina !

În ceea ce privește pandemia și școlile:„unele se închide, altele nu se închide”.

Vom lua hotărâri înțelepte, cum ar fi, de exemplu: cetățenii să scoată totul din prize, să stingă becurile și să împletească șosete groase pentru timpurile ce vor veni.

Despre celelalte ministere, vom vorbi la ședință. Numai să găsim miniștri, că tare nu mai vrea nimeni să se implice într-o răspundere! Au strâns ce-au strâns și acum se odihnesc, mai bine, în Dubai sau pe Coasta de Azur.

În rest, vă vom comunica prin intermediului postului nostru tv. date despre alcătuirea guvernului.

Atenție! Cei care vor candida, musai, să fie vaccinați, și nu dintre cei unși cu toate alifiile!

Încheiem cu o întrebare primită de la un telespectator emoționat: „După ce învingem pandemia, mai rămâne România?”

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus