Trei cetăţeni din R.Moldova, care au traversat Prutul pe o saltea pneumatica, retinuti de politistii de frontiera galateni

  • Poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F Oancea, judetul Galati, au depistat, cu ajutorul sistemului de supraveghere care funcţionează pe principiul termoviziunii, trei bărbaţi care au încercat să intre ilegal în România.
  • Cei trei au fost reţinuţi după ce au trecut râul Prut cu ajutorul unei saltele pneumatice. Pentru reţinerea acestora a fost necesară folosirea armamentului din dotare, fiind trase două focuri de avertisment.
  • Totodată, poliţiştii de frontieră au reţinut  un bărbat cu dublă cetăţenie română şi Republica Moldova, care urma să preia migranţii cu un autoturism, pentru a-i transporta in Italia.

 

În ziua de 31 martie a.c., în jurul orei 21.15, poliţistii de frontieră din cadrul S.P.F. Oancea/ I.T.P.F. Iaşi, care desfăşurau o misiune specifică cu autospeciala care funcţionează pe principiul termoviziunii, au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Cavadineşti, trei persoane care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul aceluiaşi sector, care a procedat la interceptarea şi legitimarea persoanelor. Pentru reţinerea acestora, care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, a fost necesară folosirea armamentului din dotare, fiind trase două focuri de avertisment.

Astfel au fost reţinuţi şi identificaţi trei bărbaţi, cetăţeni din Republicii Moldova cu vârste cuprinse 25 şi 33 ani.

În apropierea zonei unde au fost depistaţi cei trei, poliţiştii de frontieră l-au identificat pe Petru P., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, care conducea un autovehicul marca Mercedes înmatriculat în Bulgaria. În urma controlului efectuat asupra autovehicului au fost descoperite în portbagaj trei perechi de încălţăminte, trei perechi de pantaloni, trei geci şi alte obiecte de uz personal. Bărbatul a declarat că a preluat bunurile de la o persoană din localitatea Cahul – Republica Moldova, iar pentru suma de 1300 lei moldoveneşti trebuia să le transporte în România, unde trebuia să le predea celor trei persoane depistate de lucrătorii noştri.

Din verificările efectuate de poliţiştii de frontieră împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin şi din declaraţiile bărbaţilor s-a stabilit că persoanele în cauză au trecut râul Prut cu ajutorul unei saltele pneumatice, pe care au abandonat-o şi intenţionau să se deplaseze în Italia în vederea găsirii unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor trei cetăţeni moldoveni lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar lui  Petru P. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus