Ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

La data de 11.12.2018 poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat controale la 7 puncte de lucru din municipiul Botoşani, acestea aparţinând unei societăţi administrată de un bărbat de 37 de ani.

La 5 dintre acestea au fost identificate diferite cantităţi de ţigarete de provenienţă duty free, Ucraina sau Republica Moldova, ce aveau aplicate timbre de acciză specifice ţării de origine. Pentru respectivele pachete, gestionarii, trei bărbaţi şi două femei cu vârste cuprinse între 37 şi 43 de ani nu deţineau documente legale de provenienţă.

Întreaga cantitate de ţigarete depistată-213 pachete- a fost confiscată de poliţişti, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 2.500 de lei.

Cele cinci persoane menţionate anterior şi administratorul societăţii sunt în prezent cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

 

          La aceeaşi dată, în urma unui control efectuat la o unitate economică din municipiul Botoşani, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au identificat asupra gestionarei în vârstă de 29 de ani cantitatea de 39 de pachete de ţigarete de provenienţă Republica Moldova şi duty free.

Pentru bunurile respective aceasta nu deţinea documente justificative, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 460 de lei.

Ţigaretele au fost confiscate de poliţişti, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus