Țigarete confiscate după două percheziții

La data de 05.08.2020, în vederea continuării cercetărilor care se efectuează într-un dosar penal instrumentat de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, privind infracțiunea de ”colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă, sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, au fost puse în executare două mandate de percheziție domicilară, la două locații de pe raza județului Botoșani.

Cu ocazia perchezițiilor, la locațiile vizate a fost identificată și ridicată în vederea continuării cercetărilor și a confiscării speciale, cantitatea de 772 de pachete de țigarete, marca Ashima, de proveniență duty-free, pentru care nu deținea documente legale.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii menționate mai sus, urmând ca în funcție de rezultate să se dispună măsuri procedurale.

  •  

 

La data de 05.08.2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în urma valorificării unor informații, în cadrul unui dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de contrabandă, au depistat în flagrant delict, în zona Pieței Centrale, din municipiul Botoșani, un bărbat de 53 de ani, din municipiu, în timp ce deținea și transporta cu autoturismul, cantitatea de 350 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Belarus și duty-free, pentru care nu deținea documente legale de proveniență și despre care cunoștea că provin din activități de contrabandă.

În continuare se efectuează cercetări pentru probarea întregii activități infracționale, iar cantitatea de țigarete a fost indisponibilizată și ridicată în vederea confiscării speciale.

 

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus