Surpriză de proporții pentru pelerinii botoșăneni care sunt acum în Țara Sfântă! Intâlnire cu Patriarhul Ierusalimului, Preafericitul TEOFIL al III-lea

Surpriză de proporții pentru pelerinii botoșăneni care sunt acum în Țara Sfântă! Intâlnire cu Patriarhul Ierusalimului, Preafericitul TEOFIL al III-lea

Grupul de pelerini din Botoșani, coordonat de părintele icon.stavr. Vasile ACATRINEI, aflat în aceste zile în Țara Sfântă pentru a participa la sărbătoarea Schimbării la Față a Mântuitorului de pe muntele Tabor, a fost primit miercuri de către Patriarhul TEOFIL al III-lea, al Ierusalimului.

În luna ianuarie a.c., părintele Vasile ACATRINEI a reușit o premieră absolută, prima întâlnire a unui grup de pelerini din țara noastră cu Patriarhul Ierusalimului, TEOFIL al III-lea.

Cunoscând și apreciind râvna duhovnicească a părintelui ACATRINEI, care de câțiva ani buni conduce grupuri de pelerini în Țara Sfântă, Patriarhul Ierusalimului s-a bucurat de această nouă întâlnire cu delegația din Botoșani. După ce au fost primiți în salonul de protocol de la Palatul Patriarhal din Ierusalim, pelerinii au ascultat un scurt cuvânt al Patriarhului.

Ierusalimul este un oraș foarte important pentru lumea noastră fiindcă este orașul lui Iisus Hristos, Mântuitorul nostru. Iisus Hristos este lumina acestei lumi pentru că în Țara Sfântă au avut loc toate minunile acestuia. Ceea ce face ca acest loc să fie sfânt e faptul că aici a fost vărsat sângele Mântuitorului la răstignirea Sa.Vizita pe care o faceți în Țara Sfântă este un moment deosebit de important din viața dumneavoastră- a spus printre altele Patriarhul TEOFIL al III-lea.

Acesta a urat pelerinilor botoșăneni ședere plăcută în Țara Sfântă și i-a binecuvântat pe fiecare în parte, oferindu-le iconițe sfințite.

“Preafericitul Părinte ne-a impresionat din nou cu ospitalitatea și smerenia sa, precum și cu cuvântul de învățătură pe care l-a rostit pentru pelerinii noștri, pe care i-a îmbrățișat și binecuvântat , oferindu-le daruri“-ne-a declarat părintele Vasile ACATRINEI.

În final, Patriarhul TEOFIL s-a fotografiat alături de grupul de pelerini botoșăneni care s-au bucurat nespus de cinstea acordată de înaltul prelat al Bisericii Ortodoxe mondiale.

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus