Ştefan Bălăucă – medalie de aur la Olimpiada internaţională de fizică a ţărilor asiatice

Ştefan Bălăucă – medalie de aur la Olimpiada internaţională de fizică a ţărilor asiatice

Olimpicul Ştefan Bălăucă de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” a obţinut medalia de aur la Olimpiada internaţională de fizică a ţărilor asiatice, desfășurată în perioada perioada 5- 12 mai în Vietnam. Acesta a făcut parte din lotul național al României, alcătuit din opt elevi olimpici.

România a obținut locul 3 pe națiuni la Olimpiada internaţională de Fizică a ţărilor asiatice, din Vietnam, după loturile Chinei și Rusiei. Olimpicii noștri au obținut patru medalii de aur, una de argint, una de bronz și două mențiuni. Pentru a doua oară în istoria competiţiilor internaţionale, un lot olimpic românesc a participat la Olimpiada internaţională de Fizică a țărilor asiatice, competiție ce s-a derulat, în perioada 6-12 mai, la Hanoi, în Vietnam. Lotul olimpic al României la fizică, coordonat de profesorii Delia Constanța Davidescu și Adrian Dafinei, și compus din elevii Ștefan Bălăucă, Cosmin Andrei, Radu Andrei, Petru Cotruț , Ștefan Dolteanu, Sebastian Leontion, Silviu Predoi și Mihai Ursu, s-a clasat pe locul trei în clasamentul pe națiuni, după loturile Chinei și Rusiei. Pe locurile 4 și 5 s-au clasat India și țara gazdă, Vietnam. Lotul României a fost singurul calificat din Europa. Ceremonia de închidere a Olimpiadei internaţionale de Fizică a țărilor asiatice a fost oficiată, la Universitatea Tehnică din Hanoi, de către ministrul Educației și Învățământului din Vietnam, prof. Phung Xuan Nha, Ambasada României fiind reprezentată de către Ministrul Consilier Ștefan Neagu, șeful secției consulare.

Felicitări!

image

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus