Split TVA doar pentru firmele care au contracte cu statul

Marți, comisia economică a Senatului, a hotărât că, numai firmele care au contracte cu statul să fie obligate să plătească defalcat TVA.

Ca orice lege care se respectă, Split TVA și-a făcut marți drum în comisia cu temă economică din Senat. Oamenii de afaceri au avertizat că sistemele informatice ale ANAF sunt învechite, n-au pic de fiabilitate și nici capacitate să implementeze/susțină o măsură atât de „grea. La 25 septembrie, la nivelul unei Direcției Fiscale de sector (în București – n.r.), nimeni nu venise să opteze pentru plata defalcată a taxei“, a declarat președintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), Cristian Pârvan. Deja căutam surse alternative de finanțare, iar mulți parteneri mici se temeau că vor intra în incapacitate de plată. La dezbaterile de marți, din comisii, au participat și cei de la Consiliul IMM (CNIPMMR), care au atras atenția că „penalizarea cu 50% a celor care greșesc în raportarea către ANAF ar fi transformat cota de TVA din 19 în 38%.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus