Spitalul Județean din Suceava, militarizat

Spitalul Județean din Suceava, militarizat

Conducerea Spitalului Județean Suceava a fost preluată de o echipă de medici militari, care a mers joi la Suceava. De altfel, președintele Klaus Iohannis a anunțat că unitatea medicală va fi militarizată.

Premierul Ludovic Orban a anunțat la începutul ședinței Guvernului că managementul Spitalului Județean de Urgență Suceava va fi asigurat de o echipă de medici militari cu experiență care au mers acolo.

El a mai spus că i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, aflat joi la Suceava, să facă o evaluare atât a situației spitalului, cât și în privința Direcției de Sănătate Publică.

Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu este de joi managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, au declarat pentru Mediafax surse din Ministerul Apărării. El îl înlocuieşte pe Florin Filip, care şi-a dat demisia miercuri seara de la conducerea unităţii medicale, la doar o săptămână de la preluarea funcţiei. Derioiu a mers la Suceava cu o echipă de specialişti ai Ministerului Apărării, pentru a ajuta la reorganizarea spitalului.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi după-amiază că secretarul de stat Ionel Oprea, medic militar, aflat la Suceava împreună cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, are sarcina de a repune în funcțiune unitatea medicală și va asigura în perioada următoare “conducerea operativă a spitalului”. “Este corect, este oportun și este necesar să se introducă proceduri militare, deci militarizarea spitalului, pentru a reveni foarte rapid la normalitate”, a afirmat Iohannis, după o videoconferință cu premierul Ludovic Orban, cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cu prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, și reprezentanți ai instituțiilor locale din județ.
Potrivit președintelui, în acest moment în spital au fost deja livrate 5.000 de combinezoane pentru medici și personalul medical, 20.000 de măști de protecție, de mănuși, inclusiv medicamente specifice pentru bolnavii de COVID, care “trebuie puse urgent la dispoziția personalului medical”.
De asemenea, se va face “o dezinfecție profundă și în spital, și posibil și în oraș”, lucru de care se va ocupa “o echipă specială de dezinfecție, care va veni din Dorohoi”.
www.hotnews.ro

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus