Sistemul de Sănătate mereu depăşit

Sistemul de sănătate este depăşit, afirmă Ministerul Sănătăţii făcând referire la capacitatea de a prelua pacienţii arşi, şi că vechiul Guvern care “a venit pe arşi nu a făcut nimic pentru arşi”. Ministrul Sănătăţii afirmă că suntem depăşiţi în ceea ce priveşte capacitatea de a prelua pacienţii arşi în foarte multe centre şi în spitalele judeţene capacitatea este foarte redusă. Centrul de la Iaşi este funcţional, doar că nu are aparatură modernă. El mai spune că nu este o declaraţie politică. Asta datorită problemelor avute de către un pacient din Botoşani, în vârstă de 71 de ani, rănit vineri în explozia de pe strada Primăverii, care a fost refuzat de spitalele de arşi care au motivat că nu sunt locuri, ministrul Sănătăţii a spus că acesta a fost transferat la Iaşi sâmbătă şi de acolo marţi a fost dus în secţia de arşi de la Spitalul ”Baltazar” din Bucureşti.

Iniţial, bărbatul de 71 de ani din Botoşani, rănit grav în explozia dintr-un apartament, nu a putut fi transferat spre clinicile din Capitală pentru că nu mai erau locuri şi existau deja şi liste de aşteptare. Starea bărbatului este gravă, este intubat, este internat în secţia de ATI a spitalului din Botoşani, dar riscul de agravare a situaţiei creşte pe măsură ce trece timpul”, anunţa sâmbătă Spitalul din Botoşani. Şase persoane, printre care şi un copil de 11 ani, au fost rănite în urma exploziei care a avut loc vineri după-amiază într-un apartament din Botoşani de pe strada Primăverii. În total au fost evacuate 24 de persoane care se aflau în blocul afectat de deflagraţie. Un bărbat grav rănit în explozie a fost transportat cu elicopterul la Spitalul “Sf. Spiridon” Iaşi.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus