Scena din online a Școlii Gimnaziale Nr. 7 Botoșani

Scena din online a Școlii Gimnaziale Nr. 7 Botoșani

Cele mai folosite expresii din ultimele luni de cadre didactice, elevi, părinți chiar și bunici, au fost teleșcoală, învățare asistată de tehnologie, școală online, platforme educaționale, aplicații electronice, share, subscribe, join the meeting, google classroom, …………. și câte altele.

Cultura globală dominată de tehnologie produce o alfabetizare media cu caracter de masă şi conturează un nou model de învăţare.

,,Adaptarea la noul tip de abordare a fenomenului educațional a fost facilitată în mare măsură de participarea unor cadre didactice din școala noastră la cursurile de formare din cadrul proiectului Erasmus+, acțiunea cheie K1, ”T4PISA – Training For Pupils’ Individual Success Assessment”, mobilitatea “Creativity, Innovation, Motivation and New Teaching Methodologies”, cursuri ce au deschis perspective noi pentru procesul de învăţământ.” menționează doamna director, prof. Mihaela Costîn.

În acest context, coordonatorii Proiectului Județean Poezia sufletului meu, au transferat în online desfășurarea concursului de recitare, creând astfel, pe Facebook, o scenă virtuală pentru aproximativ 200 de elevi talentați, gingași, implicați, carismatici și creativi.

Concursul are ca principal scop o mai bună cunoaștere a poeziei românești, din partea tuturor elevilor dar și dezvoltarea competenței de sensibilizare și exprimare culturală.

,,Am descoperit foarte mulți copii talentați, sensibili la actul artistic, care și-au exprimat bucuria lecturii de poezie, într-un fel în care doar ei știu să o facă. Îi felicităm și le mulțumim și pe această cale tuturor colegilor, părinților și copiilor.’’ ne-a spus doamna prof. Monalisa Cronț, unul din coordonatorii proiectului.

Comisia de evaluare  va aprecia nu atât reproducerea mecanică a versurilor, cât dicția, intonația, mimica, gestica, pauzele intenționate, interpretarea, recuzita și mișcarea scenică.

Primită cu încântare atât de cadre didactice, cât și de părinți și elevi, inițiativa Școlii Gimnaziale Nr. 7 Botoșani își dorește să  direcţioneze procesul de instrucţie şi educaţie în realizarea unei formări de calitate, proprie unei societăţi cu caracter informaţional.

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus