“Săptămâna Educației Globale 2022″ alături de pompieri, la Dorohoi

“Săptămâna Educației Globale 2022″ alături de pompieri, la Dorohoi

Și elevii de la Școala Gimnazială Cornestone – Filiala Asociaţiei “Hope for the Children Internațional” din municipiul Dorohoi au ales să-și petreacă o zi din “Săptămâna Educației Globale 2022″ alături de pompieri.

De la mic la mare, aceștia au așteptat cu nerăbdare vizita paramedicilor din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, dar și a lui Constantin Posteuca, voluntar în cadrul programului național #Salvator_din_pasiune.

Timp de aproape trei ore, salvatorii, le-au explicat, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă pentru a ajuta o persoană care se află într-o situație critică fie că vorbim de accident, hemoragie masivă, obstrucția căilor respiratorii, infarct sau accident vascular cerebral.

Au aflat și care sunt pașii ce trebuie făcuți în astfel de cazuri, respectiv evaluarea victimei, solicitare de ajutor specializat prin numărul unic de urgenţă 112 și supravegherea persoanei afectate până sosirea primului echipaj de prim ajutor.

Elevii au avut ocazia să învețe și practic, cu ajutorul manechinelor, cum să execute corect manevrele de acordare a primului ajutor.

Activitatea s-a desfășurat la inițiativa cadrelor didactice, în cadrul Programului Național Săptămâna Educației Globale 2022, cu tema “Este lumea noastră, să acționăm împreună!”.

#ISU_BOTOSANI

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus