Săptămâna 15-21.06.2020- cu Tele BUZZ

Este perioada examenelor, una dificilă, plină de stres pentru majoritatea copiilor. Cei care au terminat 8 clase, urmează să-și vadă notele obținute la Evaluarea națională, în timp ce absolvenții de liceu intră în focurile Bacalaureatului. Practic, vorbim despre două noii linii de pornire pentru viața copiilor noștri. Și în aceste condiții, vine întrebarea firească: Ce face copilul meu? Care liceu este mai bun pentru el? Ce profil va urma? Ce vrea copilul meu să facă în viață?

Ascultă-l și nu lua decizii în numele lui. Lasă-l să-și urmeze gândurile, pasiunile, plăcerile. Nu-l forța cu ideile tale de părinte! Copilul este creația ta, dar are propria lui personalitate, are propriile lui valori și plăceri. Nu-ți dori tu, ca părinte, în locul copilului, pentru că îi strici anii cei mai frumoși.

Degeaba, îți dorești tu, ca părinte, ca al tău copil să devină medic, dacă el are oroare de matematică, dacă a făcut zeci de ore de pregătire pentru examen, dacă chimia, biologia nu sunt disciplinele lui preferate. Lasă-l să învețe cu drag. Lasă-l să se descopere în propria lui alegere.

Își va evalua altfel și greșelile, și satisfacțiile. Va munci și va învăța cu plăcere. Și nici nu-ți va reproșa mai târziu insatisfacțiile unei profesii pe care nu și-a dorit-o cu adevărat. E mare lucru să ai un job pe care-l faci cu pasiune, cu dedicare, cu dăruire, iar asta îl va face să-și dorească permanent mai mult de la el, de la propria lui profesie. Lasă-l să facă ce îi place, lasă-l pe el să completeze fișa de opțiuni pentru admiterea la liceu. E momentul lui, nu al tău. Ai încredere în dorințele lui, în abilitățile lui, în pasiunile lui…

Mircea Eliade insistă în cartea lui “Oceanografie” pe ideea de pasiune, pe ideea de a-ți urma pasiunea cu orice preț subliniind sublim: “Nu ești trist decât dacă te iubești mai mult pe tine însuți decât îți iubești pasiunea”. Iubește-ți copilul întâi de toate și lasă-l să simtă ceea ce îi place, lasă-l să facă ceea ce poate și îi place. Lasă-l să  se dezvolte în pasiunea și plăcerea lui, nu a ta.

ARTICOLUL SĂPTĂMÂNII, pe TeleBuzz.ro:

Subiectul a fost identificat și scris de Ilinca Pușcașu (12 ani) și o are în prim plan pe Tronciu Georgiana-Paula, în vârstă de 14 ani, elevă a Școlii Gimnaziale numărul 11  care a absolvit clasa a VIII-a, dar si ceilalți ani de gimnaziu cu media 10.00. Puteți citi articolul integral aici.

Articolul a înregistrat cele mai multe vizualizări pe site și a fost și preluat de presa locală, precizându-se, din fericire, cum e firesc, sursa, adică TeleBuzz.ro.

EXERCIȚIUL DE DICȚIE AL SĂPTĂMÂNII:

Pentru săptămâna care a trecut, considerăm potrivit următorul exercițiu de dicție:

Un cocostârc s-a dus la descocostârcărie unde descocostârcăreau  și alți cococstârci  nedescocostârcăriți  ca să se descocostârcărească de cocostârcăria lui. 

Dacă nu ai reușit să-l pronunți din prima, mai încearcă. Dacă ai observat că S-ul îți pune probleme ori că rostirea nu e tocmai ce trebuie, este clar că ai nevoie de ore de dicție pentru îmbunătățirea pronunției. Te poți înscrie pentru viitoarele ore de dicție la contact@telebuzz.ro, precizându-ne numele, vârsta, un număr de telefon și cum te-ai simțit realizând acest exercițiu.

CĂRȚILE SĂPTĂMÂNII:

 ,,Lumea văzută de Bob” și ,,Coraline” sunt cele două cărți propuse de Mădălina pe site săptămâna aceasta. Vă invităm la lectură, nu înainte de a citi aici prezentarea făcută de Mădălina.

#Buzz100

Săptămâna care urmează este una specială pentru redacția Buzz, deoarece ziarul Buzz ajunge la numărul 100. Vom detalia pe acest subiect în următorul newsletter. Numărul 100 al ziarului Buzz înseamnă un nou început, înseamnă un schimb de generații al  copiilor-reporteri, înseamnă noi idei, noi planuri. Înseamnă un vis împlinit.  Urmărește-ne pe pagina de Facebook Micii reporteri, pentru a fi la curent cu apariția acestui rotund număr.

Pe Televiziunea Adolescenților – Youtube, găsești interviurile dedicate proiectului nostru Schimb de generații la Buzz realizate de copiii-reporteri, în calitate de cameraman, editor montaj, reporteri. Este o serie de materiale tip confesiune despre cât importantă a fost pentru prima generație Buzz implicarea, ca mici reporteri, în viața comunității, despre cum vede noua generație implicarea aceasta pe viitor. Merită să urmăriți interviurile pentru sinceritatea și inocența răspunsurilor date de copii, pentru maturitatea și sensibilitatea unor copii cu aspirații mari.

Găsești ziarul Buzz la magazinul Junior, farmacia Defarm, iar odată ce se vor redeschide, și la club Mischa Kids în mall sau la Barista.

Asociația Buzzmedia
Str. Prieteniei nr. 10, Botoșani

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus