Sănătatea – maximă urgență : Vizita Comisarul European Corina Crețu

Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu, se  află într-o în vizită la București, în perioada 20-23 mai 2016.

Vineri, 20 mai, d-na Corina Crețu are programată o întâlnire cu ministrul Fondurilor europene, Cristian Ghinea, pentru a discuta despre contribuția fondurilor structurale și de investiții europene (fondurile ESI)  în domeniul protecției copilului în România.

Luni, 23 mai, înaltul oficial european va participa la o masă rotundă împreună cu viceprim-ministrul și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, dl Vasile Dîncu, ministrul Fondurilor Europene, dl Cristian Ghinea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dlRaed Arafat, și cu reprezentanți ai Băncii Mondiale și Băncii Europene de Investiții, pe tema celor 3 spitale regionale ce beneficiază de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Scopul întrevederii este găsirea în comun a unor soluții privind planul de acțiune pentru demararea construcției spitalelor regionale in 2017. Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 are alocate, prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională, 326 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii și serviciilor sanitare.

Sprijinul pe care POR îl oferă sectorului de sănătate inccude 280 de investiții în îngrijirea comunitară și ambulatorie,  35 de unități medicale de urgență, amplasate în spitale județene și 3 spitale regionale, ce vor oferii servicii de îngrijire complexe. Aproape jumătate din suma alocată sectorului de sănătate este destinată construirii celor 3 spitale regionale.

Întâlnirea va fi urmată de o conferința de presă pe aceeași temă.

- See more at: http://apcbotosani.ro/2016/05/20/sanatatea-maxima-urgenta-vizita-comisarul-european-corina-cretu/#sthash.GXG3v94c.wpM61PrJ.dpuf


 
 

         

 

Sănătatea – maximă urgență : Vizita Comisarul European C…

Scopul întrevederii este găsirea în comun a unor soluții privind planul de acțiune pentru demararea construcției spitalelor regionale in 2017.

Afficher sur apcbotosani.ro

Aperçu par Yahoo

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus