Arhive Categorii: Sănătate

Cafeaua ajută uneori ficatul

O recentă cercetare efectuată de World Cancer Research Fund în colaborare cu American Institute for Cancer Research Continuous Update arată că dacă se bea regulat cafea se reduce riscul de cancer la ficat în rândul alcoolicilor. Raportul a fost elaborat ...

Citește tot »

Cafea din sfeclă roşie

Un român din localitatea sârbească Vlaicovăț, situată la câțiva kilometri de orașul Vîrșeț, Nicolae Cotârlă, a inventat cafeaua din sfeclă roșie (Beta vulgaris), pe care a înregistrat-o la Institutul pentru Proprietate Intelectuală din Belgrad. Produsul este unic în lume”, a ...

Citește tot »

Tinerii din ce în ce mai bolnavi

O serie de boli încep să ”atace” și persoanele tinere în ultima perioadă. Boli care erau întâlnite în special la persoanele bătrâne apar și la tineri, atrag atenția specialiștii neurologi. De exemplu, boala Parkinson este cunoscută în special ca suferinţă ...

Citește tot »

Bacterii pentru depistarea tumorilor

Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite, au programat bacterii care să depisteze tumorile hepatice. Ele au fost prezentate la ediţia din 2015 a Conferinţei TED (Technology, Entertainment and Design), care are loc în oraşul canadian ...

Citește tot »

Ce mâncăm în timpul postului!

Nutriționiștii ne spun că lucrurile nu sunt atât de complicate și că putem alcătui zilnic un meniu sănătos de post. Avocado, nuca de cocos, prăjiturile vegane sunt câteva dintre alimentele sănătoase, dar şi delicioase care pot fi incluse în dietă. ...

Citește tot »

Importanţa cardului de sănătate

Obligatoriu de la 1 mai, cardul național de sănătate va face dovada calității de asigurat și va fi codul de acces pentru toate sistemele informatice ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și Dosarul Electronic de Sănătate. El este ...

Citește tot »

Efectul miraculos al măceşelor

Uleiul de măceşe este indicat într-o gamă largă de afecţiuni ale pielii, printre care deshidratarea şi îmbătrânirea. Uleiul de măceşe conţine 80% acizi graşi esenţiali – omega 3, 6 şi 9. Studii clinice au demonstrat că acest ulei îmbunătăţeşte aspectul ...

Citește tot »

Ultrasunetele şi boala Alzheimer

Ultrasunetele pot elimina plăcile de proteine responsabile pentru maladia Alzheimer la șoarecii de laborator, conform unui studiu american, contribuind la refacerea memoriei lor. Studiul deschide calea unui nou tratament pentru pacienții cu această degenerare a creierului, incurabilă pentru moment. Ultrasunetele, ...

Citește tot »

Ciocolata benefică la vârste înaintate

Cercetătorii italieni arată că flavanolii prezenți în cantitate mare în cacao ameliorează funcțiile cerebrale la vârstnici. Cercetătorii au efectuat teste pe un grup de participanți între 61 și 85 de ani, fără deficiențe cognitive problematice, cu numai câteva slăbiciuni legate ...

Citește tot »
Navighează sus