România a absorbit fonduri europene în valoare totală de 9,25 miliarde de euro

Roxana Mânzatu, ministrul Fondurilor Europene, a declarat că România a absorbit fonduri europene în valoare totală de 9,25 miliarde de euro, din alocarea 2014-2020, reprezentând o rată de 30% . „România are o alocare totală de 31 miliarde de euro în zona de politică de coeziune şi zona agricolă, iar din această sumă Comisia Europeană ne-a rambursat 9,25 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o rată de absorbţie de 30% la jumătatea anului 2019”, a declarat Roxana Mânzatu.

De remarcat faptul că rata de absorbţie medie în UE este de 33%.

 „Îmi doresc să depăşim media europeană şi să avem 100% absorbţie până în 2023. Pentru acest an ne propunem să cheltuim 2,3 miliarde de euro şi monitorizăm săptămânal îndeplinirea acestui target. Totodată, au fost deschise apeluri de proiecte în valoare de 25 de miliarde de euro până la această dată, a adăugat ea. Din aceste 25 miliarde de euro puse pe masă, avem contracte de finanţare semnate de 23,6 miliarde de euro, însemnând o rată de contractare de 79%”, a precizat Roxana Mânzatu.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus