Revoluția Română comemorată și la Botoșani

În acest an Ziua Revoluţiei Române din 1989 a fost marcată la Botoșani printr-un ceremonial patronat de Asociația „22- 25 Decembrie 1989. Reprezentanții unor partide politice precum şi membrii Asociaţiei „22- 25 Decembrie 1989” au depus jerbe la Palatul Administrativ, ţinând un moment de reculegere. Coloana s-a deplasat apoi la Biserica „Sf. Cuvioasa Parascheva” unde s-a derulat un ceremonial și a fost trecută în revistă Garda de Onoare.

Ca o noutate, la serviciul religios susţinut de un preot militar, acesta a citit întreaga listă cu numele eroilor botoşăneni care s-au jertfit în decembrie 1989. Au fost depuse jerbe de flori din partea Garnizoanei Botoșani, a Prefecturii, a Consiliului Judeţean Botoșani şi a Ministerului de Interne dar și a PSD, PNL, PMP şi SRI.

Ca în fiecare an, Vasile Halasanu, preşedintele Asociației 22-25 decembrie 1989 Botoșani, a rostit un emoționant discurs de evocare a jertfei eroilor Revoluției Române.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus