Reguli noi pentru transportul în comun botoșănean

Reguli noi pentru transportul în comun botoșănean

➡️ Orar modificat al tramvaielor și microbuzelor în municipiul Botoșani

➡️ Gratuitate în parcări pentru personalul cu atribuții în gestionarea crizei provocate de coronavirus și personalul medial

În contextul extinderii riscurilor legate de pandemia de coronavirus COVID-19 și al noului set de măsuri adoptate la nivel național, în calitate de primar al municipiului Botoșani, am emis astăzi Dispoziția nr. 387, referitor la transportul în comun din municipiu pe perioada stării de urgență.
Eltrans SA și Microbuzul SRL, cei doi operatori care asigură transportul local de persoane din Botoșani, vor modifica orarul de funcționare al tramvaielor, respectiv microbuzelor, în vederea atingerii mai multor obiective. Pe de o parte este nevoie de restrângerea circulației botoșănenilor care nu sunt absolut nevoiți să iasă din locuințe în această perioadă. Pe de altă parte, mijloacele de transport în comun trebuie să acopere fluxul de călători spre și dinspre locurile de muncă la începutul, respectiv finalul programului de serviciu, în condiții de evitare a aglomerației și de păstrare a distanței sociale.
Tramvaiele Eltrans vor circula doar în următoarele intervale orare:
➡️ 05:00-08:00
➡️ 12:00-16:00
➡️ 22:00-23:00
În aceste intervale, vor funcționa 5 tramvaie pe linia 101 și 4 tramvaie pe linia 102.
Microbuzele SC Microbuzul SRL vor funcționa în regim normal în următoarele intervale orare:
➡️ 05:30-08:30
➡️ 13:30-16:30
De asemenea, ținând cont de orarul anumitor instituții și unități economice, Microbuzul SRL va asigura curse speciale după cum urmează:
➡️ 19:00-20:30 (traseul Botoșani-Dedeman)
➡️ 19:15-20:30 (traseul Botoșani-Tulbureni)
➡️ 19:30-20:30 (traseul 3: Botoșani-Bariera Sulița)
Dispoziția nr. 387/23.03.2020 reiterează obligația operatorilor de transport în comun local de a face dezinfecția periodică a mijloacelor de transport și de a pune la dispoziția călătorilor materiale dezinfectante.
În plus, cu titlu de măsură nou adoptată în cadrul aceleiași dispoziții, cadrele medico-sanitare și personalul altor instituții și societăți implicat în îndeplinirea măsurilor dispuse în contextul stării de urgență vor beneficia de gratuitate la folosirea locurilor de parcare cu plată de pe raza municipiului Botoșani până la încheierea stării de urgență. Pentru aceasta, cei în cauză trebuie să lase la vedere pe bordul mașinilor adeverințe emise de angajatori care să ateste că se află într-una din situațiile amintite.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus