RATA MORTALITĂȚII LA COPII ÎN ROMÂNIA, DUBLĂ FAȚA DE MEDIA EUROPEANĂ

Potrivit raportului realizat de Salvaţi Copiii România şi Avocatul Poporului, România este pe primul loc în UE la mortalitatea în rândul copiilor. În România, rata mortalităţii în 2017 a fost de 61,69 la 100.000 de copii şi adolescenţi, în timp ce media UE a fost de 31,6. Mortalitatea în rândul copiilor situează România pe primul loc în UE, cu o rată a mortalităţii de două ori mai mare decât media Uniunii pentru populaţia între 0-19 ani. – se arată în Raportul privind respectarea drepturilor copilului în România.

În 2018, în România, s-au înregistrat 1.214 decese ale copiilor sub un an, cu o rată a mortalităţii infantile de 6,5. Mai mult de jumătate dintre decesele sub un an se produc în prima lună de viaţă. O parte dintre aceste decese ar fi putut fi evitate printr-o mai bună monitorizare antenatală- potrivit analizei factorilor favorizanţi, realizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus