PUNCTE DE VEDERE de MARIA BACIU – CRUCIADA ALEGERILOR …

PUNCTE DE VEDERE de MARIA BACIU – CRUCIADA ALEGERILOR …

Mare mișcolanție, mare! S-au pus jupânii pe candidaturi! Care pe care! „Si dă-i, si luptă”, pentru / pe banii țării… Dacă cineva pretinde că e bun, îi sar opozanții în cap, desființându-l cu tot felul de dovezi, întemeiate sau nu.

Jupânii candidați nu au, însă, nici o taină. Încurcă până și culorile partidelor… Dar fiecare susține că el e cel mai tare din parcare. Mai lipsește încăierarea, dacă nu s-o fi produs chiar… Spectacolul ia amploare. Teatrele tot sunt închise… Comédia e la ea acasă! Ura e înverșunată și se consumă până la ultima picătură.

Ce-i drept, nu poți lăsa din mână posturi așa bănoase, care îți asigură mărire și avere… Vorba lui nenea Iancu: „Enteresul și numai enteresul!”. Cât privește poporul, la fel: „Pupă-l în bot și papă-i tot!”. Înțelepte învățături…

Campania asta electorală arată o bulibășeală de nedescris! Cine dă mai mult, cine s-a pus mai bine cu cel ce e mai tare în a profera injurii, în a spune minciuni, în a pedepsi capra vecinului, în a destabiliza totul etc.?

Trădătorii, corupții, mișeii au ocazia să facă naveta între partide și partidulețe de 5-10 membri, să intre în grația altor trădători, dar și în… „greața” alegătorilor.

Ce partid mai cere părerea, îngăduința electoratului asupra candidatului propus, decât în ziua votului, când cei ce-și așteaptă alegerea apar cu rânjete binevoitoare (!), nu cu zâmbete calde, cum ar fi firesc?

Au atins românii un prag atât de jos?! Ar trebui re-învățată lecția despre conștiință, care presupune responsabilitate, dăruire și devotament pentru popor și țară, pentru treburile publice, pe care le tratați ca pe niște probleme personale. Încercați să redresați Școala românească, domnilor, pentru ca generațiile acestea să învețe bine carte, să crească în civilizația acestui secol, să nu ne facă țara de rușine cu tot felul de incapabili ajunși în funcții importante! Avem material uman bun, numai că în ultimii ani, au ieșit la suprafață mai mult rebuturile. Și nu mai plătește doar…Gruia, ci țara întreagă!

Cu câtă „superimunitate” credeți că aveți, dați și o „Dezordonanță” de urgență, prin care să tronați singuri peste vii și peste morți! Asta v-ar liniști…

Președintele țării îndemna electoratul: „Uitați-vă bine la candidați! Uitați-vă bine!” Dar, unii dintre dumneavoastră, crai vechi în măsluiri politice, cu cartea trădării la inimă, urmați alt adevăr: „Câinii latră, caravana trece, …aleșii rămân!”

De unde ați apărut, atât de mulți și de… pregătiți?! Nu vă străduiți, în continuare, să faceți din poporul român un popor inutil ! E jenant!

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus