PUNCTE DE VEDERE de MARIA BACIU:   CEATA LUI PIŢIGOI…

PUNCTE DE VEDERE de MARIA BACIU: CEATA LUI PIŢIGOI…

„Ca orice român, ca orice fiu al țării sale”, privesc și eu la televizor, să aflu ce se mai întâmplă în patria mea.

Aș!…

Pe unul dintre posturi, unde s-a repezit telecomanda, am văzut, ieșind de la un sediu de partid, un grup dintre aleșii țării, osteniți de câte croieli „din cuțite și pahare”, au făcut pentru binele patriei lor. Mergeau abia mișcându-și picioarele, precum ostașul lui Alecsandri, care se întorcea de pe câmpul de luptă. Or fi reumatici, mi-am zis. La vârsta lor, nu e de mirare! Și-apoi, ei poartă țara pe umeri, cu toată greutatea ei!

Numai că nu e chiar așa. Mai curând, le e legată de picioare. Poate, de aceea, nu se prea aprobă în Parlament ca dosarele, destinate cercetărilor, să meargă mai departe… E greu de suportat așa ceva… Dă… zic și eu!

Printre diriguitorii noștri, adevărați bărbați de Stat, cuceritori, se află în Parlamentul țării și dintre aceia, care atâta au trudit pentru biata patrie, încât nu au apucat să-și mai dea nici „bacaloriatul”. Dar și când l-au dat! S-au evidențiat, ce mai! Un domn, deosebit de sincer, a mărturisit că „na loat”! Asta e! Bine că s-a încheiat și „izamenul” ăsta! Te mai pui pentru un kilometru?!

Și nu e numai unul, în Parlamentul nostru, burdușit de atâta știință de carte! Sunt destui care se trudesc, în felul lor, căci ei „ne fac legi și ne pun biruri, ne vorbesc filozofie”…  Ei, așa mai vii de-acasă! Are ce învăța și respecta poporul, începând cu „Sfânta Constituțiune”, iar elevii au de la cine „loa” exemplu…

Alt parlamentar face colecție de „ciasuri” de mână, alții continuă să spună lucruri trăsnite! Bravo, domnilor! Sunteți tare îndemânatici! Numai limba română vă încurcă… Dați o Ordonanță de urgență, să dispară și asta! Ce nu puteți Dvs.?! În putere v-ar sta, în caracter, nu mai vorbim…

Înțelegem că și Covid-ul „pune umărul” la reușita campaniei electorale… Dă, metoda cea mai bună e cea cu care câștigi, nu? Doar sunteți politicieni, cavaleri ai nădejdilor noastre… Și vă pricepeți la lupte, chiar corp la corp, oho!

Se copiază și la nivel așa înalt?! Noi știam că doar elevii copiază… Am auzit că unora vi s-a furat Proiectul, unul foarte important, de valoarea „Manuscriselor de la Marea Moartă”! Măi, să fie!… Cum își bat joc unii de munca omului !… Dar v-ați manifestat plenar și sonor, țipând, precum școlarii: „Doamna, ăștia ne-au copiat Programul!”. „Nu-i nimic, zice Doamna, de ce nu l-ați pus în practică? Mai scrieți-l o dată, să învățați mai bine literele!”

Ce să-i faci? Li se întâmplă lucruri trăsnite și „greilor” din politică… Pe loc repaus! Rupeți rândurile!

Naț loato din loc, încă?!

Aș!…

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus