PSD solicită PNL și lui Klaus Iohannis să nu mai jignească botoșănenii care au ales să voteze cu Viorica Dăncilă în turul întâi al alegerilor prezidențiale și care vor susține candidatul PSD în turul doi

PSD Botoșani face un apel la candidatul Klaus Iohannis și la reprezentanții liberali din județ care îl susțin să nu mai jignească botoșănenii care și-au dorit un președinte apropiat de oameni și care au votat-o și o susțin pe Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale.

Iohannis a spus în repetate rânduri că vrea o Românie fără PSD-iști. Este o declarație care instigă la exterminarea membrilor sau simpatizanților PSD. Este de asemenea, o discriminare a unei categorii de cetățeni pentru că nu împărtășesc opiniile politice ale liberalilor și ale candidatului lor. Discursurile lui Iohannis din campania electorală îndeamnă la marginalizarea celor care simpatizează, votează sau activează în cadrul PSD. Iohannis vrea ca pe scena publică să fie doar PNL. L-a înlăturat din cursă pe Dan Barna, iar acum vrea să scape de PSD-iști. Iohannis vrea o PNL-izare a României și să-i înlăture pe ceilalți care au alte opinii sau opțiuni politice”, se arată în declarația social-democraților botoșăneni.

Întâlnirile lui Iohannis cu alegătorii seamănă cu manifestaţiile organizate în regimurile totalitare. Accesul la întâlnirile electorale este permis doar cu buletinul pentru a se verifica dacă persoana este înscrisă pe listele de simpatizanţi, prezentate de organizaţiile PNL. Nu se mai poate intra, la întâlnirea publică, organizată în locuri publice, după o anumită oră. Nimeni nu poate părăsi incinta înainte de finalul evenimentului.

 „Românii au nevoie de un președinte care să fie al lor, al tuturor, nu doar al PNL. Botoșănenii au nevoie de un președinte care să fie interesat de județul lor, să vină în Botoșani, nu doar de un președinte al celor care votează cu PNL și care în 5 ani de mandat nu ajunge deloc în Botoșani. Facem un apel la decență, astfel încât candidatul Klaus Iohannis și reprezentanții liberali din județ care îl susțin să nu mai jignească botoșănenii care și-au dorit un președinte apropiat de oameni și care au votat-o și o susțin și în turul 2 al alegerilor prezidențiale pe Viorica Dăncilă”, au subliniat reprezentanții PSD Botoșani.

Spre deosebire de Viorica Dăncilă care se întâlnește zilnic cu oamenii din toată țara și care i-a solicitat lui Klaus Iohannis să participe la o confruntare la care să aibă acces orice jurnalist și cetățean, președintele își organizează propria dezbatere netransparentă cu oameni aleși de PNL. Pentru a participa la dezbaterea personală a lui Iohannis s-au pus condiții care să elimine orice cetățean sau jurnalist care i-ar putea pune întrebări incomode. Iohannis nu poate vorbi decât în faţa unei audienţe selectate. Iohannis refuză dezbaterile cu contracandidaţii şi cu ziariştii independenţi. Iohannis refuză să le prezinte românilor raportul mandatului de 5 ani la Cotroceni. Iohannis încearcă să manipuleze aruncând în spaţiul public informaţii mincinoase despre pensiile şi salariile românilor, şi despre situaţia economică a României, informaţii care aduc grave prejudicii economiei naţionale şi creează o stare de panică printre salariaţi şi pensionari. Toate acestea sunt dovezi că Iohannis se teme de democrație, se teme de presă și se teme de propriul său popor.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus