PSD Botoșani: „Demersurile PNL pentru forțarea renumărării voturilor nule se situează cu totul în afara cadrului legal”

PSD Botoșani: „Demersurile PNL pentru forțarea renumărării voturilor nule se situează cu totul în afara cadrului legal”

PSD Botoșani consideră că demersurile întreprinse de PNL în cadrul Biroului Electoral de Circumscripție al Municipiului Botoșani pentru forțarea renumărării voturilor nule se situează cu totul în afara cadrului legal și sunt în contradicție cu pozițiile propriilor reprezentanți ai PNL care au admis rezultatul final consemnat în procesele verbale după numărarea voturilor.

Toți reprezentanții PNL din birourile electorale ale secțiilor de votare din municipiul Botoșani și-au exprimat, prin semnătura proprie, acordul asupra voturilor valabil exprimate și asupra numărului votului nule consemnate în procesele verbale.

Niciunul dintre acești reprezentanți ai candidatului PNL nu a depus contestație la finalul numărării voturilor pentru nici un buletin de vot considerat nul în secția de votare, iar legea spune clar că în lipsa unei astfel de contestații nu mai există niciun temei pentru renumărarea voturilor nule, fiind chiar interzisă modificarea ulterioară a rezultatului consemnat la nivelul secției de votare.

De asemenea, la nivelul Biroului Electoral de Circumscripție al Municipiului Botoșani, a fost respinsă cu majoritate de voturi (excepție făcând reprezentantul PNL) contestația depusă de PNL în data de 28.09.2020 prin care se solicita renumărarea voturilor, în contradicție cu prevederile legale în vigoare.

În aceste condiții, cei care au votat  în favoarea unei noi întâmpinări cu același obiect pe care l-a avut contestația pe care tot ei o respinseseră anterior, au încălcat, cu bună știință, prevederile legale, iar cei care au comis acest abuz vor fi răspunzători în fața legii.

PSD reamintește că reprezentanții desemnați de partidele politice din birourile electorale sunt în serviciul public și orice acțiune a acestora care oferă un avantaj partidelor lor, prin încălcarea legii, reprezintă un abuz sancționat de lege.

PSD va folosi toate mijloacele legale pentru a apăra rezultatul obținut de candidatul său pentru Primăria Municipiului Botoșani și care a fost consemnat cu acordul tuturor membrilor birourilor electorale din toate secțiile de votare.

PNL a organizat aceste alegeri, atât la nivel național cât și la nivelul municipiului Botoșani. Prin primarul PNL Flutur Cătălin, PNL a avut reprezentanți în toate birourile electorale ale secțiilor de votare din municipiul Botoșani și, absolut uimitor, tot PNL acuză fraude electorale.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus