PSD Botoșani a făcut cunoscută lista investițiilor promovate la nivel județean pentru acest an, în valoare de peste 847 milioane lei

PSD Botoșani a făcut cunoscută lista investițiilor promovate la nivel județean pentru acest an, în valoare de peste 847 milioane lei

Organizația județeană PSD Botoșani a reluat conferințele de presă săptămânale, după o perioadă în care acțiunile cele mai importante ale acesteia au făcut obiectul unor comunicate de presă, semnate de regulă de către parlamentari.

Senatoarea Doina Federovici, din postura de lider al social-democraților botoșăneni, a făcut cunoscut mass-mediei locale cele mai importante investiții promovate la nivel județean pentru acest an, în valoare de peste 847 milioane lei.

La nivel județean, numărul contractelor de investiții semnate spre finanțare va fi, după efectuarea unor clarificări solicitate în teritoriu, în număr de 254 - a declarat Doina Federovici – ceea ce relevă preocuparea majorității primăriilor pentru realizarea unor obiective în folosul comunităților. ”Pentru PSD, culoarea politică a primarilor nu a fost și nu este un criteriu de repartizare a investițiilor. Toți colegii primari care au depus solicitări de finanțare și care au fost fundamentate corect, toate aceste obiective de investiții au primit finanțare”a precizat Doina Federovici.

Modernizarea drumului Botoșani-Târgu Frumos – investiție multașteptată în zonă- se află în stadiu avansat, proiectul trecând de verificările standard și fiind înaintat Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, pentru a urma procedura la care țara noastră s-a aliniat la nivelul Uniunii Europene, prin Sistemul Informatic Colaborativ pentru Achizițiilor Publice (SICAP).

Demersurile făcute la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), dau certitudinea că o investiție blocată de câțiva ani, respectiv reabilitarea clădirii Teatrului Mihai Eminescu Botoșani va fi cuprinsă pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții pentru realizarea în primă etapă a lucrărilor de consolidare a edificiului, apoi, în etapa a doua, a celor de ordin arhitectonic.

Prin Compania Națională de Investiții vor fi realizate în județ obiective precum Spitalul de Boli Cronice la Botoșani, săli de sport la Săveni, Darabani, Tudora Curtești, Broscăuți, Todireni, Mitoc și Cordăreni, un bazin de înot la Dorohoi  și mai multe cămine culturale. Banca Mondială finanțează realizarea a trei grădinițe la Broscăuți, Bălușeni și Cordăreni. Lucrările la ANL Cișmea pentru locuințe sociale vor continua și în acest an. Sunt prinse spre finanțare și locuințe de serviciu pentru angajații Primăriei Botoșani și pentru medici, dar și în municipiul Dorohoi, cu aceeași destinație. Un ansamblu de 54 de unități locative va fi realizat în orașul Săveni.

Parlamentarii social-democrați botoșăneni au susținut prin diverse intervenții promovarea și finanțarea acestui pachet consistent de investiții, cu efecte benefice pentru comunitatea botoșăneană.

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus