Proteste în întreaga țară față de proiectul de modificare a legilor justiției

Peste 20.000 de oameni au ieșit, duminică în Capitală, pentru a protesta față de proiectul de modificare a legilor justiției. Mulțimea a scandat mesaje antiguvernamentale și împotriva șefului PSD, Liviu Dragnea.

Peste 5.000 de persoane au ieșit pe stradă în Cluj-Napoca, la fel și la Timișoara. La Sibiu, numărul a fost mai mic: 3.000. Același număr de protestatari se putea regăsi și în fața Prefecturii din Brașov. În Capitala Moldovei, la Iași, 2.500 de persoane au spus un ”NU” hotărât schimbărilor din justiție.

Potrivit proiectului de schimbare a legilor justiției, Preşedintele României este eliminat din procedura de numire a procurorilor şefi ai Parchetelor, iar durata mandatului acestora este extinsă de la trei la patru ani. De asemenea se extinde mandatul preşedintelui şi vicepreşedinților Înaltei Curţi de la trei la patru ani. Proiectul mai prevede că Inspecţia Judiciară a CSM va trece din subordinea acestei instituţii la Ministerul Justiţiei, „ca structură cu personalitate juridică”.O altă modificare prevede că preşedintele României poate refuza o singură dată, motivat, numirea în funcţiile de conducere ale instanţei supreme.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus