Protecţia Consumatorilor a introdus cazierul contravenţional pentru firme

Protecţia Consumatorilor a introdus cazierul contravenţional pentru firme

Începând cu data de 1 septembrie,  Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor implementează cazierul contravențional , care va permite identificarea fapteloroperatorilor economici la care s-a aplicat avertisment. Toate controalele ANPC vor fi documentate foto și video de inspector, doar cu informarea și fără acordul sociețății controlate.Această hotărâre ușurează activitatea instanțelor de judecatăîn cauzele din domeniul protecției consumatorilor, ce au în vedere principiul proporționalității aplicării sancțiunii, conform căruia „dacă operatorul economic a mai fost sancționat anterior cu avertisment se au în vedere și circumstanțele personale ale contravenientului”, sens în care, se poate aplica sancțiunea cu amendă contravențională. În cazul în care se constată că pentru aceeași abatere operatorul economic a mai fost sancționat cu avertisment, agentul constatator va avea în vedere cazierul contravențional precum și aplicarea eventualelor sancțiuni contravenționale complementare.

ANPC va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că toate echipele de control sunt dotate din punct de vedere tehnic cu echipamente necesare pentru filmare și fotografiere. Horia-Miron Constantinescu, președintele ANPC a declarat că aceste măsuri se înscriu în abordarea de control unitară la nivel national şi în politica de toleranţă zero a ANPC faţă de încălcările legislaţiei de către comercianţi, în special în privinţa celor repetate. ” Nu mai vrem să ignorăm ”perseverenţa” unor comercianţi în a produce iar şi iar aceleaşi neplăceri consumatorilor şi suntem gata să le arătăm acestora că şi Autoritatea este gata să persevereze şi să performeze în a le opri orice încercare de încălcare a legii”, a declarat acesta.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus