Proiectul regional ,,Moșteniri culturale” la Bibliotecă

Joi, 21 februarie 2019, ora 12.00 la Filiala nr. 1 Primăverii a Bibliotecii Județene ,,Mihai Eminescu” va avea loc lansarea proiectului regional ,,Moșteniri culturale” inclus în CAER 2019, poziția 457, domeniul cultural-artistic, culturi si civilizații.

Proiectul este coordonat de: Inspector Școlar General Adjunct, prof. Otiliea Sandu – Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Prof. Angela Chiriac – consilier educativ Școala Gimnazială Nr.2 Botoșani, Prof. Cătălina Andriesei – consilier educativ -Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani,Psiholog Daniela Hrițcu – Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Botoșani.Parteneri în proiect sunt: Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Biblioteca Județeană ,,Mihai Eminescu”, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Botoșani.

Activitățile proiectului se vor derula în perioada februarie-decembrie 2019 debutând cu activitatea:Start la cultură, 4D-Dor, Dragoste, Dăruire, Dragobete”,continuând în aprilie cuConcursul regional– Crâmpeie din Lumina Învierii, Cultura Cucuteni în chip de lut, La interferența artelor,Incursiuni în orizontul cultural, Cum ni-i datina străbună. Prin aceste activități ne dorim crearea unor contexte culturale care să favorizeze stimularea sensibilității estetice, a dezvoltării emoționale, a gândirii creative a elevilor prin implicarea specialiștilor, cadrelor didactice, a comunității locale în activitățile derulate, cu responsabilitate față de colectivitatea în care trăim, cu solidaritate, cu respect față de propria cultură și de cultura altor popoare sau colectivități, cu toleranță în sensul de acceptare a diversității, modestie și recunoașterea meritelor sau a talentelor.

,,Așa cum orice prunc, prin fenomenul nașterii, capătă o identitate și dobândește o informație genetică de care nu se poate detașa niciodată, nici cultura tradițională nu-și poate pierde identitatea și nici valoarea de document a informațiilor transmise de la o generație la alta. Proiectul își propunepromovarea identității și culturii naționale, valorificarea obiceiurilor și tradițiilor strămoșești în contextul actual socio-cultural când se promovează împrumuturile din diverse culturi. Tradițiile noastre, moștenite din moși-strămoși, dorim să fie preluate și transmise prin implicarea elevilor în activități cultural-artistice.” -prof. Angela Chiriac

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus