Proiecte inovative în domeniile de specializare inteligentă de peste 13 ori mai puține în județul Botoșani decât în județul Iași

Ieri, 30 martie, Centrul Europe Direct Botoșani a fost invitat și a participat la evenimentul online Transformare digitală, inovație și internaționalizare în Regiunea Nord-Est. Tema evenimentului:  despre serviciile oferite de structurile suport existente în regiune pentru companiile care vor să beneficieze de oportunități de digitalizare, inovare și internaționalizare.
De asemenea, au fost expuse unele din perspectivele de finanțare pentru digitalizarea IMM-urilor din Programul Operațional Regional 2021-2027.

Au fost prezentate:  rețeaua Enterprise Europe Network, Zonele de inovare digitală din România cu puncte de contact la ADR Nord-est, au fost completatechestionare online.

În ceea ce privește maturitatea digitală la nivel de  Euro regiune NE s-a apreciat căam atins abia primele două trepte și cele mai mici din cele 6 nivele avute în considerare de practicienii în domeniu. Foto: Maturitate digitală NE România

https://photos.app.goo.gl/ZAmvMm2gsTQVi6uH8

Fiind un eveniment interactiv Centrul Europe Direct Botoșani adresat o întrebare doamnei

Gabriela Macoveiu – Director Inovare ADR Nord-Est, principalul lector al evenimentului,

solicitând exemple de bune practici din județul Botoșani.

Reprezentantul ED Botoșani a fost îndrumat către documentul  cu proiecte inovative în domeniile de specializare inteligentă regionale, în vederea constituirii portofoliului de proiecte ”RIS3 Nord-Est”.

Există un număr de 85 de propuneri admise și selectate în portofoliul de proiecte al Strategiei de Cercetare și Inovare pentru Specializare Inteligentă a Regiunii Nord-Est cu un  buget total al de 728,849 mil. euro.

În ceea ce privește locația de implementare a proiectelor propuse, 54 sunt localizate în jud. Iași iar în jud. Neamț și Suceava câte 8 proiecte.  În  județele Vaslui, Botoșaniși Bacău există câte 4 proiecte, (de 13,5 ori mai puțin decât la Iași pe fiecare  județ). 3 proiecte propun implementarea la nivel regional.

În legătură cu o situația existentă, Centrul Europe Direct Botoșani are intenția să solicite ca, la nivelul Consorțiului Regional de Inovare Nord-Est, precum și Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, să se identifice soluții pentru reducerea decalajelor din acest punct de vedere,  între județele Iași, Neamț și Suceava, pe de o parte și județele Vaslui, Botoșani și Bacău  de cealaltă parte. Pentru acest demers  are în vedere și ralierea  altor părți interesate (stakeholderi)  de la nivelul județului Botoșani.

 

Galerii foto:

 

Maturitate digitală NE România

https://photos.app.goo.gl/ZAmvMm2gsTQVi6uH8

 

Enterprise Europe Network România

https://photos.app.goo.gl/zm77C8zZae3Vbrrr6

 

Digitizare vs transformare digitală

https://photos.app.goo.gl/Yfu1YG7hRP1LhQWBA

Zone de inovare digitală n România

https://photos.app.goo.gl/hDFpYC6xuK46MRC88

Album foto general

https://photos.app.goo.gl/yiYHC47igDGM7qcz5

Chestionare rezultate

https://photos.app.goo.gl/tNWteLX12SaG7RCz5

 

Oportuntăți, perspective de finanțare

https://photos.app.goo.gl/4e6ibSgRZYSbiQiY9

Radu Cajvaneanu

Vicepresedinte executiv

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) Botosani
coordonator
Centrul EUROPE DIRECT Botosani 
Pietonalul Transilvaniei nr. 2 (Piata Centrala ) Botosani
Tel/fax.: F: 0040 231 51 73 43 
(orele 09,00 -13,00; 16,00 – 18,00)

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus