Prof. univ. dr. Leon Dănăilă: ”O boală este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică”

Într-un interviu LiveDoc de pe pagina de Facebook Doctorul Zilei, titanul neurochirurgiei românești, prof. univ. dr. Leon Dănăilă, a făcut o declarație care ar trebui să ne pună pe noi toți pe gânduri: ”o boală este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică”.

”Oamenii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce până la cancer, uneori”, susține profesorul, în cadrul interviului menționat.

Neurochirurgul aşezat alături de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului 21 susține că tot ce ne înconjoară ne influențează.

 Spicuim câteva din afirmațiile sale care ar trebui să ne dea de gândit:

*Dacă o colectivitate gândește despre cineva că este benefic sau că nu este benefic, atunci îi poate transmite acest lucru persoanei respective. Exemplu – descântecele.

* Preotul are un efect foarte benefic; când îi citește unui bolnav și el este foarte mulțumit, și starea sa se îmbunătățește. Imunitatea organismului prin intermediul creierului crește. De aceea atunci când un medic întâlnește în față un bolnav, trebuie să se apropie de el, să îl atingă, să îl mângâie, să îi spună vorbe de încurajare, să fie optimist cu el. Atunci, automat, și starea pacientului se va îmbunătăți. Totul este ca persoana respectivă să fie receptivă, să creadă în ceea ce îi transmite medicul. Același lucru, în opinia sa, se poate spune și despre un credincios. ”Dacă avem de-a face cu un om care crede în Dumnezeu, când se duce la Biserică, la moaște, el se simte foarte bine. Credința îi dă o imunitate foarte mare. Uneori sistemul imunitar luptă și împotriva cancerului; chiar s-au constatat cazuri”, a spus profesorul.

* Bolnavii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, rezistă la boală, în vreme ce pacienții pesimiști, depresivi, cu gânduri negre, se îmbolnăvesc foarte repede, și în acest caz vorbim chiar despre boli grave.

De aceea este bine să fim cât se poate de pozitivi, să nu dăm importanță lucrurilor neimportante din jur, lucrurilor mărunte, așa cum sunt ele numite.

Excelentul interviu poate fi urmărit la adresa: http://www.doctorulzilei.ro/interviu-livedoc-cu-prof-leon-danaila-neurochirurgul-asezat-alaturi-de-einstein-printre-cele-500-de-genii-ale-secolului-21/./

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus