Primele 10 milioane de euro ajung la beneficiarii PNDR 2020

Primele 10 milioane de euro ajung la beneficiarii PNDR 2020

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a programat în această săptămână noi plăţi către beneficiari ai submăsurilor de finanţare din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Prima tranşă de plată din fonduri europene nerambursabile alocate ţării noastre prin intermediul PNDR 2020 a fost efectuată la sfârşitul lunii ianuarie 2016.

Valoarea totală nerambursabilă a plăţilor, ce au peste 500 de beneficiari în întreaga ţară, se ridică la aproximativ 6,9 milioane de euro, în prima tranşă fiind primite deja fonduri în valoare totală de 3,9 milioane de euro.

Încă de la sfârşitul lunii ianuarie, AFIR a efectuat primele plăţi din PNDR 2020 către tinerii fermieri. Am reuşit să ne mobilizăm la nivel instituţional şi în termen de doar 3 luni de la închiderea sesiunii de depunere a proiectelor, mai precis 30 octombrie 2015, să virăm în conturile bancare ale fermierilor primii bani din fonduri europene nerambursabile, trecând, desigur, prin etapele de evaluare, selecţie şi contractare. Vom continua să efectuăm plăţi pe măsură ce sunt semnate şi alte Contracte de Finanţare în urma procesului de evaluare şi selecţie pe care neconcentrăm şi pentru alte submăsuri de investiţie din cadrul PNDR 2020” a declarat directorul general al AFIR, Andras SZAKAL, aşa cum se arată într-un comunicat de presă al AFIR, trimis prefectului de Botoşani, pentru diseminare.

Conform datelor centralizate de Oficiul Judeţean Pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, din judeţul Botoşani au fost selectate 21 de proiecte de investiţii în cadrul PNDR 2014-2020. În valoare de 15,2 milioane de euro, acestea urmează a se derula pe submăsuri precum (sM) 4.1 – „Investiţii în exploataţii agricole”, (sM) 4.2 – „Sprijin pentru investiţii in prelucrarea/ comercializarea şi / sau dezvoltarea de produse agricole”, (sM) 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, (sM) 6.3Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”. În cadrul axei LEADER – Grupuri de Acţiune Locala, au fost contractate 5 proiecte pe Măsura 19.1 – ,, Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locală”.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus