Primarul comunei Cristinești- suspendat din funcție prin ordin al prefectului

În data de 26 noiembrie prefectul județului Botoșani a emis Ordinul privind constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Cristinești, al domnului Marinel Stredie.

La baza emiterii Ordinului se află Raportul de evaluare al Agenției Naționale de Integritate prin care s-a constatat încălcarea de către domnul Marinel Stredie a regimului juridic al conflictelor de interese, în sensul că, în perioada evaluată (17.06.2008-13.08.2013), comuna Cristineşti – reprezentată prin domnul Stredie Marinel în calitate de primar – a încheiat contracte cu societatea comercială la care deţinea calitatea de acţionar majoritar.

“Raportul ANI a fost comunicat Instituției Prefectului în anul 2013, ulterior fiind contestat în instanță de domnul primar. În anul 2019, în urma Deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Raportul ANI a rămas definitiv. Astfel, potrivit Codului Administrativ, în această speță prefectul constată o situație de fapt, nefiind învestit cu abilitatea de a verifica motivele care au stat la baza acestei situații.”, a declarat prefectul Dan Șlincu

Totodată, primarul comunei Cristinești nu mai poate ocupa o funcție eligibilă pentru o perioadă de 3 ani de la data încetării mandatului.

Ordinul prefectului își produce efectele de îndată și poate fi contestat la instanța de contecios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare.

 

Cancelaria prefectului
26 noiembrie 2019

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus