Primăria Botoşani înfiinţează Autoritatea Urbană

Primăria Botoşani înfiinţează Autoritatea Urbană

Proiectul de hotărâre vizând înfiinţarea Autorităţii Urbane va fi dezbătut în şedinţa de vineri a Consiliului Municipal Botoşani. Prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, municipiul Botoșani este eligibil pentru finanțarea proiectelor care se încadrează în prioritățile din Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Axa prioritară 4 include priorități de investiții aferente Obiectivelor Tematice (OT), respectiv economie cu emisii reduse de carbon, conservarea și protecţia mediului și promovarea utilizării eficiente a resurselor, promovarea incluziunii sociale și combaterea sărăciei și a discriminării, investițiile în educație, formare și formare profesională pentru competențe și învățare pe tot parcursul vieții.

Una dintre condițiile de accesare a finanțărilor în cadrul Axei 4 o constituie înființarea Autorității Urbane, ca structură alcătuită din personal din cadrul compartimentelor funcționale ale aparatului de  specialitate al primarului.

Autoritatea Urbană are rolul de a prioritiza și selecta proiectele aferente Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) ale municipiilor reședință de județ, finanțabile în perioada 2014-2020.

Pornind de la lista de proiecte intermediare/portofoliul de proiecte al SIDU și a fișelor de proiecte întocmite de către structurile interne ale primăriei, Autoritatea Urbană va identifica, în limita alocărilor disponibile municipiului Botoşani, proiectele finanțabile prin intermediul Axei prioritare 4.      

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus