Președintele Klaus Iohannis a decis să o desemneze pe Viorica Dăncilă în funcția de prim-ministru. Avem astfel PRIMA FEMEIE premier din România!

Miercuri seara, președintele Klaus Iohannis a anunțat că a decis să o desemneze pe Viorica Dăncilă, nominalizată de PSD, pentru funcția de prim ministru.
“In primul rând, această decizie trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR în materie de desemnare. Și aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. In Parlament, după consultări, iîi e foarte clar : PSD dispune de o majoritate. Și atunci, cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă din Parlament, am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă”, a spus președinntele Iohannis la Palatul Cotroceni, după ce s-a consultat cu partidele politice.

Liderul PSD Liviu Dragnea a salutat miercuri seara, într-o declarație de presă, decizia presedintelui Klaus Iohannis de a o desemna în funcția de prim-ministru pe Viorica Dăncilă, propunerea PSD. Dragnea a anunțat că de luni vor incepe discuțiile privind componența noului cabinet, iar Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinara pentru votul de investitură in data de 29 ianuarie.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus