Președintele Iohannis anunță investiții masive în Educație din cele 30 de miliarde de euro din PNRR: Digitalizare în școli, dotare și modernizare

Președintele Iohannis anunță investiții masive în Educație din cele 30 de miliarde de euro din PNRR: Digitalizare în școli, dotare și modernizare

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, despre posibilitatea de finanţare a unor domenii din Educaţie cu fonduri europene şi a spus că au fost evidenţiate segmente importante pentru care pot fi folosiţi bani de la Uniunea Europeană.

 „Am reuşit să cristalizăm câteva domenii unde putem să facem diferenţa cu aceşti bani europeni”, a spus şeful statului, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni, după ce s-a întâlnit cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

El a vorbit despre modul în care poate fi finanţată „substanţial” şcoala românească din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Sunt acei bani europeni, peste 30 de miliarde de euro, care vor fi la dispoziţia României în următorii ani, pentru a repara ce s-a stricat prin criza economică cauzată de pandemie, pentru a face sistemele publice, economia României, mai performante, mai reziliente”, a explicat Iohannis.

În ceea ce priveşte domeniile în care pot fi solicitaţi bani pentru „a face şcoala românească mai bună”, preşedintele a menţionat, printre altele, digitalizarea şi îmbunătăţirea dotărilor din unităţile de învăţământ.

g4media.ro

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus